The International 2016 Elemeleri tamamlandı

Uğur Yağan 30.06.2016 - 22:07
İki takım dışında her şey tamam gibi
Yılın en büyük E-Spor turnuvası International 2016 için haftalar kaldı. Ödül havuzunun 14,2 milyon dolar civarında olduğu ve artmaya devam ettiği turnuva için ödül havuzunun 20 milyon doları geçmesini bekliyoruz.

Her yıl katılan takımların çoğunu kendisi seçen Valve, bu yıl katılacak takımların sadece altı tanesini davet etti. Dört farklı bölgede düzenlenen eleme turlarında ilk iki sırayı alan takımlar turnuva biletini cebine koydu. Kalan iki takım ise gruplarda üçüncü sırayı alan dört takım arasında yapılacak mini turnuva sonrası belli olacak.

The International 2016 Elemeleri tamamlandı
Turnuvaya davet edilerek katılma hakkı kazanan takımlar, bu yıla damga vuran OG, Kuroky’in liderliğiyle iyi oyunlar ortaya koyan Team Liquid, eski dünya şampiyonu Chuan ile gücüne güç katan Newbee, en güçlü oflinerlerden biri Xaio8’e sahip LGD, yılın sürpriz takımı MVP Phoenix ve turnuvaya en çok katılma başarısı gösteren Natus Vincere oldu.

Güneydoğu Asya elemelerinde, kadrolarına eski EG oyuncusu Demon’u katarak güçlenen TNC grupda büyük sürpriz yaparak ilk sırada tamamlarken, Mushi ve Ohaiyo ile şampiyonluk yaşamak isteyen Fnatic ikinci olarak turnuvaya katılma hakkı kazandı. Fnatic takımına karşı büyük direnç göstererek turnuvaya katılma hakkını son anda kaybeden Execration ise kalan iki takımdan birisi olmak için çaba gösterecek.

Çin grubunu ilk sırada tamamlayan Wings turnuva biletini kaparken, Fy liderliğindeki Vici Reborn ise EHOME takımını devirerek ikinci oldu. Direkt katılma hakkı kazanamayarak hayal kırıklığı yaşatan iceiceice’lı Fenrir’li LaNm’lı EHOME ise Wildcard elemeleriyle şansını son defa deneyecek.

Büyük çekişmeye sahne olan Avrupa elemelerinde Virtus Pro, Vega, Empire gibi güçlü takımlar elendi. Oyuncu değişiklikleri nedeniyle açık eleme turundan gelen Artezy ve EternalEnvy gibi iki canlı bombayı kadrosunda bulunduran Secret takımı ilk sırada tamamlarken. Efsane kadrosuyla geri dönen Alliance ikinci sırayı kaparak finallere adını yazdırdı. Era, Synderen ve qojqva gibi isimleri bünyesinde barındıran Escape Gaming ise Wild Card için ter dökecek.

Çok fazla Dota takımı bulunmayan Amerikada ise on takım yerine yedi takımla elemeler gerçekleştirildi. Şampiyonluk yaşadıktan sonra Aui2000’i iki defa kovmasıyla adından söz ettiren EG ise kurallar gereği alt eleme turundan başladı. Fazla zorlanmadan ilk sırayı kapan EG turnuvanın favorilerinden biri olarak görünüyor. İkinci sırada ise eski Secret üyeleri W33haa ve Misery- i kadrolarında bulunduran Digital Chaos takımı yer aldı. Amerika’dan Wild Card a katılan diğer takım ise compLexity Gaming oldu.

Benim bu yıl ki favorilerim OG, Na’vi, Fnatic ve EG takımları, siz hangi takımları favori olarak görüyorsunuz.

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 03:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.07.2016 12:32
Gönlüm NA'vi den yana
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.07.2016 00:25
Team Secret favorim inanıyorum alacaklar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.07.2016 00:22
Major turnuvalarinda liquid hep finalde yenildi.Bu sefer kırsınlar şeytanın bacağını
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2016 23:33
Wings Sürprizler Yapabilir saygı duyarak izliyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2016 12:37
newbee alır bu turnuvayı. net.
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2016 23:22
nereye aliyor newbee. OG favorim yada liquid
Kalan Karakter: 300 Gönder
The International 2016 Elemeleri tamamlandı
İlginizi Çekebilir