The Last of Us Part 2 indirme boyutu belli oldu

Burak Bahar 28.05.2020 - 15:24
Dün akşam yayınlanan State of Play etkinliğinde oynanış videosu gösterilen The Last of Us Part 2'nin indirme boyutu belli oldu

The Last of Us Part II, Nisan’ın ikinci haftasında aniden PlayStation Store’dan kaldırılmıştı. Tüm dünyada uygulanan bu karardan sonra, oyunu ön sipariş ile satın alanlara ücret iadesinin yapılacağı da açıklanmıştı. Nisan ayının sonunda ön siparişleri yeniden alınmaya başlanan The Last of Us Part II’nin PlayStation 4’te en az 100 GB sabit disk alanına ihtiyaç duyduğu ortaya çıkmıştı. 

The Last of Us Part 2 indirme boyutu belli oldu

The Last of Us Part II’yi inceleyenler, oyunun bir koduna sahip olduklarını ve resmi lansmandan önce oynadıklarını beyan ettikleri için gerçek indirme boyutunu öğrenebiliriz.

Sony ve Naughty Dog tarafından geliştirilen The Last of Us Part II’nin çıkış tarihi, COVID-19 sebebi ile “bir sonraki bildiriye kadar” ertelenmişti. Sony tarafından 19 Haziran 2020'de Türkçe altyazı ve dublaj seçenekleriyle PlayStation 4 için çıkacak olan The Last of Us Part II, PlayStation 4’te 78.3 GB dosya boyutuna ihtiyaç duyacak. 

The Last of Us Part 2 indirme boyutu belli oldu

Aynı zamanda The Last of Us Part II, PlayStation 4'te dosya boyutu açısından en büyük oyun oldu. Peki ya diğer özel oyunlar ne kadar yer kaplıyor?

Uncharted 4 – 48 GB
Uncharted The Lost Legacy – 44.7 GB
The Order 1886 – 29.4 GB
Bloodborne – 25.3 GB
Killzone Shadowfall – 39.7 GB
God of War – 44.46 GB
Marvel’s Spider-Man – 45 GB
Days Gone – 38 GB
The Last of Us Remastered – 43.54 GB
Ratchet and Clank – 26.4 GB

The Last of Us Part II, birinci oyunun beş yıl sonrasını konu almaktadır. Ellie ve Joel, salgın sonrası ABD'de geçen ölümcül bir yolculuğun ardından Wyoming'e yerleşir. Gelişen bir toplulukta yaşamak, hastalıklı ve umutsuz afetzede tehdidine rağmen onlara istikrar ve huzur getirir. Kan donduran bir olay bu huzuru bozduğunda, Ellie adalet arayışında amansız bir yolculuğa çıkar. Bu olayın sorumlularının peşindeyken, yaptıklarının çarpıcı fiziksel ve duygusal sonuçlarıyla yüzleşir.

The Last of Us Part II için Standart Sürüm 429,00? - Dijital Deluxe Sürüm 489,00? olarak belirlendi. İlk oyun PlayStation 3 ve PlayStation 4 üzerinde 20 milyondan fazla kopya satmayı başarmıştı. Sony’nin birinci parti oyunlarına Türkçe dil desteği eklemesini takdirle karşılıyor olsak da bölgesel fiyatlandırma uygulanmadığı takdirde 2020 sonuna doğru AAA oyun fiyatları, Türkiye’deki oyuncunun canını epey sıkacak gibi gözüküyor.

Ön Sipariş Hediyeleri:
PlayStation 4 için Ellie'nin dövmesi PSN avatarı,
Ellie'nin tabancası için cephane kapasitesi geliştirmesi,
Tarif ve geliştirmeler içeren üretim rehberi.

“Dijital Deluxe” Sürüm İçeriği:
Dijital oyun müzikleri,
Dijital Dark Horse mini tasarım kitabı,
PlayStation 4 için altı PSN avatarı,
PlayStation 4 dinamik teması. 

The Last of Us Part 2 indirme boyutu belli oldu
İlginizi Çekebilir