The Last Sky erken erişime açıldı

Berat Darıcı 5.03.2020 - 14:32
Travma sonrası stres bozukluğunu konu alan hikaye odaklı macera oyunu The Last Sky, Steam üzerinden erken erişime açıldı. Oyun %20 indirim ile satışta.

Little Guy Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan hikaye odaklı macera oyunu The Last Sky erken erişim olarak Steam üzerinden oynanabilir oldu. Oyunun Türkçe arayüz ya da alt yazı desteği bulunmamakta. Şimdilik tek dil desteği ise İngilizce olarak gözüküyor.

3D ve 2D olarak karışık şekilde oynanan oyunda bulca bulmaca mevcut. Oyun şu anda %20 indirimle beraber Steam üzerinden 20 TL fiyat etiketi ile satılıyor. Oyunun müzikleri bazen geriyor, bazen depresyon havasına sokuyor bazen de üzücü bir hâl alıyor. Bunun sebebi ise oyunun ruh sağlığı sorunlarını konu edinmiş olması.

Son yıllarda bu tür konulara odaklanan pek çok oyun oldu. Doğrusunu söylemek gerekirse pek çoğuda başarılı oldu diyebilirim. Hellblade: Senua's Sacrifice ya da Life is Strange bazı yönlerden bunlara örnek verilebilir. Life is Strange ile alakalı tek cümlelik küçük bir spoiler geliyor dilersen atla. Life is Strange oynarken bir arkadaşımı intihar etmemesi için ikna ettiğimi ve binanın üzerinden indirdiğimi hatırlıyorum. Bu tür oyunlarda en önemli şey oyunun müzikleri oluyor. Sizi içine çekmesi gereken bir oyunun erken erişim olarak çıkış yapması ise pek hoş değil.

The Last Sky erken erişime açıldı

The Last Sky, travma sonrası stres bozukluğu olan emekli pilotu konu almakta

The Last Sky'da emekli bir hava kuvvetleri pilotu Jake'in iç mücadelelerini görüyoruz. Atmosferik, bulmaca, platform oyunu travmatik anksiyete bozukluğuna odaklanıyor. Oyun 3D bulmacaları ve 2D platformu bir ara getiriyor. Oyunda 70 yaşındaki karakterimiz Jake'in çocukluğuna sık sık gitmekteyiz. Jake'in yolcuğuna dahil olabilmeniz için geçmişten kalma siyah beyaz fotoğraflardan oluşan bir albümde oyun içerisinde bulunmakta. Oyunun erken erişim süreci bitene kadar ne seviyeye gelir kestirmek çok güç. Eğer iyi bir ingilizceniz yoksa gönüllü bir ekip çevirene kadar ya da Little Guy Games oyuna Türkçe dil desteğini ekleyene kadar oynamanızı tavsiye etmiyorum.

Oyunun sistem gereksinimleri tahmin edebileceğiniz gibi oldukça düşük. 6GB RAM, 5GB kullanılabilir alan, 2. nesil bir intel işlemci ve Nvidia GeForce GTX 560 gibi eskimiş bir ekran kartı ile oyunu oynayabilirsiniz. Oyun için paylaşılan tanıtım videosunu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz. Oyunun Steam sayfasını buraya, resmi web sitesini ise buraya bırakıyorum.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Last Sky erken erişime açıldı
İlginizi Çekebilir