The Legend of Zelda: Skyward Sword, Switch'e geliyor

Ersin Kılıç 18.02.2021 - 11:31
The Legend of Zelda serisinin en farklı yapımlarından biri olan Skyward Sword, geliştirilmiş kontrol yapısı ile Switch'e geliyor

Dün gece düzenlenen Nintendo Direct sunumunda yapılan duyurulardan birisi de The Legend of Zelda: Skyward Sword'un Switch sürümü oldu. Serinin en farklı yapımlarından biri olan Skyward Sword, 2011 yılında Nintendo Wii konsolu için çıkmış ve kontrol yapısıyla da dikkat çekmişti. Aradan geçen 10 yılın ardından yenilenmiş sürümü ile bu sefer Switch kullanıcılarının karşısına çıkacak.

The Legend of Zelda: Skyward Sword, Switch için duyuruldu

Switch'te Joy-Con sayesinde tıpkı Wii'de olduğu gibi fakat daha da iyileştirilmiş bir şekilde oynayabileceğimiz Skyward Sword, Switch Lite sürümü için ise analog yapısına atanan bir kontrol yapısı sunacak. Nintendo'nun oyun ile ilgili yaptığı açıklama ve duyuru fragmanı şu şekilde;

İlk olarak 2011'de Wii için piyasaya sürülen ve serinin zaman çizelgesindeki en eski hikayenin yanı sıra Usta Kılıcın yaratılışını tasvir eden The Legend of Zelda: Skyward Sword şimdi Nintendo Switch'e ek olarak gelişmiş kare hızı ve grafikler ve daha yumuşak ve daha sezgisel kontrollerle geliyor. Saniyede 60 kare hızında çalışan oyunun bu gelişmiş sürümünde, orijinaline benzer bir şekilde iki Joy-Con kontrol cihazıyla hareket kontrolünü kullanarak oynamayı seçebilir veya sadece tuşlu kontrolleri kullanarak Nintendo Switch Pro Controller ile, elde taşınır modda veya Nintendo Switch Lite'da oyun oynayın.

Oyunla birlikte bir dizi temalı Joy-Con kumandası de piyasaya sürülecek: Sağ Joy-Con kumandasının teması Master Sword'un görseli solda Hylian Shield motifi bulunuyor. The Legend of Zelda: Skyward Sword HD ve temalı Joy-Con, 16 Temmuz'da Nintendo Switch için piyasaya sürülecek. Oyun, sunumdan kısa bir süre sonra Nintendo eShop'ta ön siparişe açık olacak..

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2021 11:39
9 sene önceki oyunu 60 dolardan satmak. Yazıklar olsun oyun dünyası remaster oyunlar ile para kazanan yapımcıların tekeli haline geldi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Legend of Zelda: Skyward Sword, Switch'e geliyor
İlginizi Çekebilir