1/2

The Sims: Medieval

Anıl Kalkan 14.10.2010 - 17:21
Sims, zaman problemini ortadan kaldırdı
2000'den beri devam eden bir çılgınlık Sims serisi. İlk oyunu merakla oynayıp çok sevmiştim ben de vakt-i zamanında, tabii ki büyük bir kesim gibi zamanla artık işin suyunun çıktığını düşünmeye başladım. Çünkü firma 3 ana oyun çıkarmasına rağmen, ortalama haftada bir (evet biraz abarttım) yeni ek paket çıkarıyordu. Elbette Sims oyunları kimisinin seveceği, kimisinin nefret edeceği, "kız oyunu", "çocuk oyunu" vb. gibi tabirlerin dahi kullanabildiği bir seri. Buna rağmen ortak görüş ise, çıkan oyunların (ek paketleri saymazsak) daima kalbur üstü yapımlar olduğu. Grafik olarak değil, ama ses ve oynanabilirlik bakımından başarılıydılar. Şimdiyse sırada Sims: Medieval adıyla farklı bir oyun var. Şimdiden duyabiliyorum "Ne? Ortaçağ mı?”

Zaten sırf isimden yola çıkarak Sims Medieval'ın hangi zaman diliminde geçtiğini anlayabilirsiniz, ama bu sefer makyaj değil, seriye direkt estetik operasyon yapılmış. İyi mi olur, kötü mü olur bilmiyorum veya Sims fanatikleri beğenir mi, onu da bilmiyorum, ama bildiğim başka şeyler var bu oyun hakkında. Örneğin, yeni yapımda daha açık uçlu, lineer ilerlemeyen ve RPG tarzı oynanışla karşılaşacağız. Bilgilere göre Sims: Medieval, orta çağ dünyasında belirli görevler üzerinden devam edecek. Krallar, kraliçeler ve şövalyelerle içli dışlı olacağımız oyunda zafere "Kingdom Point" denilen puanlarla gideceğiz. RPG'nin getirdikleriyle birlikte karakter ve sınıflara da yoğunlaşacağız. Monarch, Knight, Spy, Wizard, Physician, Bard, Blacksmith, Merchant, Priest gibi karakter sınıfları bulunacak örneğin. Bu karakter sınıflarına göre de Sim'lerin rolleri değişecek. Bu mesleklere göre de statü ve kazançlarda değişiklikler olacak. Hero denilen Sim'ler, diğer Sim sınıflarına göre daha fazla kazançlı olacak. Oyundaki giyim seçenekleri de yine bu meslek ve rollere göre şekillenecek ve onları yansıtacak. Diğer tüm Sim yaratma seçenekleri ise, serinin önceki oyunlarıyla aynı.

The Sims: Medieval
Sims: Medieval'ın bir başka dikkat çeken yönü ise, görevlerde bulunan yardımcı karakterler. Bu karakterler, toplum içindeki farklı rollerdeki Sim'ler olacak ve görevlerde bize yardım edecekler. Görevlerde lider, üyeler ve yol gibi detayları seçmek bizim elimizde olacak. Farklı karakterlere ise, daima ihtiyaç duyulacak. İsterseniz biraz da bunlara göz atalım. İlgi çeken diğer karakter sınıfı ise Wizard (Büyücü). Farklı yetenekleri olan Wizard'lar, yeni büyüler yaratabilecek, gizli bilgi edinmek için "crystal ball" kullanacak, farklı iksir ve sihirli itemler yapabilecekler. Bunları da ister görevlerde kullanabileceksiniz, ister satabileceksiniz. Ayrıca Priest sınıfı da Peteran ve Jacoban olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bu iki rol de birbiriyle mücadele halinde ve ikisi de kazançlarını kilise vaazları yoluyla sağlıyor. İkisi de inançlar konusunda farklı yollar izliyor. Tüccar karakteri ise yabancı krallıklarla ticaret yapacak olan sınıf.