The Sinking City yine Steam'den kaldırıldı

Alparslan Gürlek 3.03.2021 - 17:45
Geliştirici ve yayıncı arasındaki anlaşmazlık sonucu "korsan" olduğu iddia edilen The Sinking City Steam sürümü, yayından kaldırıldı.

The Sinking City ve akıl almaz hikayesi çalkantılı şekilde devam ediyor. Dün yaptığımız bir haberde geliştirici Frogwares'in, oyunun Steam sürümünün korsan olduğunu iddia ettiğini söylemiştik. Bugün yine geliştiricinin isteğiyle, oyun Steam mağazasından kaldırıldı. İşin kötü yanı ise, bu ilk kez yaşanmıyor.

The Sinking City Steam mağazasından ikinci kez kaldırıldı

Geliştirici Frogwares, yayıncı Nacon'un oyunun Gamesplanet için özel bir sürümünü kırıp değiştirerek Steam'e yüklediğini iddia etmişti. Bunun üzerine Steam duyurularında oyunun mevcut platform için yayınlanan sürümünün korsan olduğunu ve oyuncuların almaması gerektiğini açıklamıştı. Bu duyurunun ve geliştiricinin kaldırma talebinin ardından oyun, Steam'den yeniden kaldırıldı.

Frogwares dün "Nacon The Sinking City oyunun nasıl kırdı?" başlıklı bir blog gönderisi yayınladı ve durumu bütün çıplaklığıyla açıkladı. Bu da oyunun bugün Steam'den neden kaldırıldığını açıklıyor. Geliştiriciye göre Nacon'un planı, oyunu çalıp korsanını yayınlayarak kendi mali çıkarları için "devasa dijital ayak izleri" bırakmaktı.

Yaşanan bu olaydan sonra Nacon, (Vice aracılığıyla) yayınladığı açıklamada Frogwares'i "sözleşme şartlarını kendi çıkarlarına göre revize etmeye teşebbüsle" suçladı. Açıklamada "Kurbanı oynamak kolay, ancak tek istediğimiz Frogwares'in hem sözleşmedeki hem de mahkemelerin talep ettiği taahhütlere saygı duyması" ifadelerini kullandı.

The Sinking City yine Steam'den kaldırıldı

Oyunun hikayesi gün geçmiyor ki daha büyük bir dramaya dönüşüp farklı boyutlara taşınmasın. Her ne olursa olsun temennimiz bu mahkemenin "oyuncuların faydasına" çözülmesi çünkü burada oyunu satın aldıktan sonra mağduriyet yaşayan insanlar da var. Yayıncı ve geliştirici arasındaki anlaşmazlık, satın alım kararına sahip oyuncuyu ilgilendirmez. Bir oyun ya satılır, ya satılmaz, böyle çocuk oyuncağına çevirilmez. Oyunculardan da Steam incelemelerinde "DLC yok, bulut kaydı yok, başarımlar yok... Bu, Frogwares'in Ocak ayı başlarında yayınladığı sürüm değil" şeklinde tepkiler geliyor.

Görünen o ki Frogwares, Nacon hakkında söylediklerinde haklı fakat mahkeme kararı netleşmedikçe bu konu hakkında söylenenler, söylentiden öteye gidemeyecektir. Dün yaptığımız haberde Nacon hakkındaki suçlamalar hakkında daha detaylı bilgiler vermiştik. Ayrıca yayınlanan videoyu da yine ilgili haberimize giderek izleyebilirsiniz. Sizin konu hakkındaki görüşleriniz neler? Sizce The Sinking City için bu süreç nasıl sonuçlanır? Görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 04:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Sinking City yine Steam'den kaldırıldı
İlginizi Çekebilir