The Witcher Ronin kickstarter projesi 800 bin dolar bağış topladı

Murathan Özlü 28.09.2021 - 15:08
CD Projekt'in, yeni Witcher mangası için başlattığı The Witcher Ronin kickstarter kampanyası firmanın beklentilerini kay be kat aşan bir bağış topladı.

WitcherCon'da duyurulan, tamamen alternatif bir hikayeyi konu alan manga The Witcher Ronin Kickstarter projesi, yapımcı firma CDPR'ın beklentilerini kat be kat aşan bir bağış toplayarak sonlandı. Proje, kısa sürede 800 bin dolar bağış topladı. Eylül ayı başında başlatılan The Witcher: Ronin kickstarter  projesine bağış yapan kullanıcılara, bağış miktarına bağlı olarak çeşitli özel basımlar gönderilecek.

The Witcher Ronin kickstarter projesi ile hedeflenen bağış miktarının kat be kat fazlası toplandı

CD Projekt Red, The Witcher twitter hesabından yayınladığı açıklamada The Witcher: Ronin için hedeflenen bağış miktarının yalnızca 2 saat 16 dakika içerisinde toplandığını ve toplam bağışın, firmanın hedefinin %750 oranında fazlası olduğu belirtildi. Kickstarter kapsamında bağışçılara farklı kapak tasarımına sahip basımlar, ekstra kısa hikayeler gibi bonuslar gönderilecek.

The Witcher Ronin kickstarter

Milyonerlik bir oyun firması olmalarına rağmen niye Kickstarter'da bağış kampanyası açıldığını CDPR şöyle açıklıyor:

" Ronin ile Witcher'a uyguladığımız bu yeni konseptin, serinin hayranlarının ilgisini çekip çekmeyeceğini görmek istiyorduk. Mangaya destek gelmesi, bu çizgi romanda çizerlik yapacak daha fazla muhteşem çizeri takıma katabilmemiz anlamına geliyordu."

CDPR'ın "Projenin ne kadar ilgi çekeceğini merak ettik" açıklamasına rağmen milyonerlik bir firmanın niye Kickstarter'a "ihtiyaç" duyduğu merak konusu. Tabi serinin hayranları da -800 bin dolar değerindeki- sevgilerini göstermekten çekinmemişler.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 11:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.09.2021 09:00
rezil firma
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Witcher Ronin kickstarter projesi 800 bin dolar bağış topladı
İlginizi Çekebilir