This War of Mine Polonya liselerinde öğretim materyali oluyor

Alparslan Gürlek 19.06.2020 - 01:26
Geliştirici 11 Bit Studios, This War of Mine oyununu Polonya liselerinde etik, felsefe ve tarih eğitimlerine öğretim materyali olarak önereceğini açıkladı.

This War of Mine oyununun geliştirici ekibi 11 Bit Studios, oyunlarını Polonya'daki liseler için tarih, felsefe ve etik alanlarında öğretim materyali olarak önereceklerini açıkladılar. Geliştiriciye göre bu oyun, okullarda okuma listesine önerilmiş ilk oyun olacak.

This War of Mine Polonya liselerinde öğretim materyali olarak kullanılacak

11 Bit Studios tarafından geliştirilen This War of Mine, Polonya'daki liseler için öğretim materyali olarak önerildi. Tarih, felsefe ve etik alanlarında öğretimde kullanılması önerilen oyun, geliştiriciye göre öğretim materyali olarak kullanılması önerilen ilk oyun oldu.

Burada can alıcı nokta şu olmalı; This War of Mine eğitim için kullanılması planlanarak geliştirilmiş bir oyun değil. Bu da bir oyunu edebiyat ve filmlerle aynı şekilde kullanmayı, oyunların ve bunların kapsadığı temaların farkındalığının arttığını işaret ediyor.

This War of Mine Polonya liselerinde öğretim materyali oluyor

11 Bit Studios CEO'su Grzegorz Miechowski yaptığı bir açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Grzegorz Miechowski: "11 Bit Stüdyolarının çalışmalarının, ülkemizdeki eğitim ve kültürün gelişimine katkıda bulunabileceğini söylemekten gurur duyuyorum. Bu tüm dünyada oyun geliştiren sanatçılar için bir atılım olabilir."

Hassas teması nedeniyle This War of Mine PEGI 18/M ESBR başlığına sahip olduğu için 18 yaş ve üstü öğrencilerle sınıflarda kullanılabilecek. Oyunların eğlence sektörü dışında farklı alanlarda da kullanıldığını görmek çok güzel. Biliyorsunuz daha önce de sağlık sektörüne ucundan kıyısından girmiş bir oyunun haberini yapmıştık.

This War of Mine hakkında

This War of Mine, 11 Bit Studios'un geliştirdiği 2014 yapımı bir hayatta kalma oyunudur. Gerek kullandığı sanat dili, gerek teması nedeniyle çıkış yaptığında tüm ilgileri üzerine çeken oyun, ayrıca savaş mağduru çocuklara destek olmak amacıyla bir ek paket de satıyor. Oyun 1992 - 1996 yılları arasında Bosna Savaşı sırasında gerçekleşen Saraybosna Kuşatmasından esinlenilerek yapılmış, ancak oyundaki mağdurlar müslüman değil, hristiyan olarak gösterilmiştir. Oyunda kendi karakterlerimizi yöneterek, onların açlık, yorgunluk gibi değerlerini kontrol ederek ana üssümüzün, daha doğrusu hayatta kalmak için sığındığımız sığınağımızın güvenliğini sağlayıp gelişimlerini de yapmamız gerekiyor.

Oyunu diğer savaş temalı oyunlardan ayıran kolu ise süper güçlerle donatılmış ya da sadece özel biri olduğu için bir askeri oynamayacak olmamız. Bu sefer hayatta kalmak için bir sığınak bulup başını içeriye sokmayı başarmış siviller ile sıfırdan başladığımız bir oyun. Savaşın çirkin yüzünü oyuncuya çok güzel yansıtan kaliteli bir yapım.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 06:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
This War of Mine Polonya liselerinde öğretim materyali oluyor
İlginizi Çekebilir