TikTok, Twitter'a meydan okuyor

Taylan Bal 28.07.2023 - 22:21
Twitter kullanıcılarının azalmasına rağmen, Elon Musk, Twitter'ın sahibi, geçtiğimiz hafta sonu bazı şüpheli kararlar aldı.

Twitter kullanıcılarının azalmasına rağmen, Elon Musk, Twitter'ın sahibi, geçtiğimiz hafta sonu bazı şüpheli kararlar aldı. Twitter'ın logosunu "X" olarak değiştirdikten sonra ve hiç kimsenin istemediği bir dizi yeni özellik vaat ettikten sonra, Musk şimdi başka bir büyük sorunla karşı karşıya. Bunun ismi ise sert rekabet.

TikTok, metin gönderileriyle kullanıcı deneyimini geliştiriyor

TikTok, kullanıcılara Twitter benzeri bir deneyim sunan yeni bir özellik olan metin gönderilerini duyurdu. Bu, içerik oluşturucuların hikayelerini ve diğer türdeki içeriklerini farklı ve daha basit bir şekilde paylaşmalarını sağlayacak. Yeni özellik bugünden itibaren kullanıma sunulmuş olup, çalıştırmak için fazla sayıda tıklama gerektirmiyor.

Kamera sayfasına eriştiğinizde, artık fotoğraf, video ve metin olmak üzere üç seçenek arasından seçim yapabilirsiniz. Metin seçeneğine dokunarak kullanıcılar metin oluşturma sayfasına yönlendirilir ve gönderilerinin içeriğini yazabilirler. Tweet atmak kadar hızlı ve sorunsuz değil, ancak TikTok'ın video odaklı bir platform olması göz önüne alındığında, şimdilik bununla yetinmek zorunda kalacaklar.

Twitter'a alternatif olarak TikTok'un yeni özelliği

TikTok kullanıcıları, gönderiler oluşturmanın yanı sıra Ses ekleyerek, bir konum etiketleyerek, yorumları etkinleştirerek ve Duets'e izin vererek içeriklerini özelleştirebilirler. Bu, metin gönderilerini Twitter'ın şu an sunduğundan daha dinamik hale getirecek.

Örneğin, TikTok kullanıcıları metin gönderilerine çıkartmalar, etiketler ve hashtag'ler ekleyebilir, arka plan renkleri ve seslerle zenginleştirebilir. Üstelik taslakları kaydedip daha sonra düzenlemek için diğer yayınlanmamış gönderilerle birlikte saklamak da mümkün, böylece sonuçtan memnun kalmazsanız onları atabilirsiniz.

Bu güzel yeni özellik, muhtemelen Twitter kullanıcılarının çoğunu çekmeyecek, çünkü Musk'ın sosyal platformu farklı bir kitleye hitap ediyor, ancak gemi batmadan önce geri çekilebilecek bazı alternatiflere sahip olmak için denemek de faydalı olabilir.

TikTok'un yeni metin özelliği ile paylaşımlarınıza renk katabileceksiniz

TikTok'un yeni metin özelliği, kullanıcılara Twitter tarzında bir deneyim sunuyor. Artık Kamera sayfasına eriştiğinizde, fotoğraf ve video seçeneklerinin yanı sıra metin seçeneğini de göreceksiniz. 

Metin oluşturma sayfasına giderek içeriğinizi yazabilirsiniz. Ses eklemek, konum etiketlemek ve yorumları etkinleştirmek gibi seçeneklerle içeriğinizi özelleştirebilirsiniz. TikTok, metin paylaşımlarınızı daha dinamik ve çekici hale getirerek Twitter'a alternatif sunuyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 16:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
TikTok, Twitter'a meydan okuyor
İlginizi Çekebilir