Tokyo'da PlayStation 5 izdihamı, olağanüstü hal ilan edildi

Alparslan Gürlek 31.01.2021 - 01:49
Tokyo'da Yodobashi perakendecisi tarafından Akihabara bölgesinde yapılan kampanya izdiham ile sonuçlandı. Yüzlerce insan mağazaya hücum etti ve polis çağırıldı.

Tokyo'nun Akihabara alışveriş bölgesindeki Yodobashi Camera, "ilk gelen alır" politikası aracılığıyla birkaç yüz PlayStation 5 konsolu satma sözü vermişti. Tabi her ne kadar öngörülebilir olsa da Japonya'da çok nadiren rastlanan olaylardan biri yaşandı. Müşteriler adeta mağazaya akın etti ve izdiham yaşandı. Bunun üzerine olay yerine polis ekipleri çağırıldı ve Tokyo an itibariyle koronavirüs konusunda da olağanüstü hal ilan etmiş durumda.

Tokyo'da PlayStation 5 için mağazaya akın ettiler, virüsü unuttular

Twitter üzerinde yayınlanan birkaç videoda Tokyo'da gerçekleşen bu olayın görüntüleri paylaşıldı. Mağaza çalışanları PlayStation 5 konsolları için numaralı biletler dağıtmayı amaçlıyordu, böylece satışları düzen içerisinde yapabileceklerdi. Gel gör ki çılgın vatandaş mağazaya öyle bir akın ediyor ki itişmeler, bağırmalar eşliğinde büyük bir izdiham yaşanıyor. Creatures Inc'den Dave Gibson olaylar yaşanırken oradaydı ve görüntüleri paylaşarak yanında birkaç açıklama da yaptı.

Gibson, "İnsanların deli olması sebebiyle satışı iptal ettiler. Kasaları ve personeli mağazanın gerilerine kadar ittiler. Japonya'da daha önce böyle bir çılgınlık hiç görmemiştim" ifadelerini kullandı. "Kasalarda ödeme yapan insanları ittiler. Nakit paralar tepsilerde kaldı. Personel ve ekip depoya kadar çekilmek zorunda kaldı.

Tokyo'da PlayStation 5 izdihamı, olağanüstü hal ilan edildi

Tabi bu izdiham normal şartlar altında yaşanan bir durum değil. Dünya'yı etkisi altına alan koronavirüs salgını hala etkisini sürdürüyorken yüzlerce insan sosyal mesafe kurallarını ihlal ederek iç içe kavga gürültüyle PlayStation 5 almaya çalıştığından işin bir de salgın boyutu meydana çıktı. Tokyo an itibariyle olağanüstü hal altında. Kararın bir parçası olarak şirketler çalışanlarını uzaktan çalışmaya teşvik ediyor ve bölge sakinleri gereksiz gezilerden kaçınmaya teşvik ediliyor.

PSU tarafından da belirtildiği gibi bu alışılmadık durum "ilk gelen kapar" hizmet politikası nedeniyle meydana geldi. Bugüne kadar çoğu Japon perakendeci elindeki stokları bu tarz kampanyalarla satarak müşteri ilgisini artırmayı hedefliyordu. Yodobashi perakendecisi ise normalde PlayStation 5 gibi talep edilen cihazların satışını birçok şubesinde kredi kartı ile yapıyor fakat Akihabara şubesi bunlardan biri değildi.

"İlk gelen kapar" politikasının bu kadar popüler olmasının sebebini Gibson farklı bir şekilde yorumluyor . "Bu kalabalığın %70'inin satıcı olduğunu tahmin ediyorum. Umarım bu çılgınlığa kapıldığım için korona olmamışımdır" diyerek oradaki müşterilerin konsolu alıp, yeniden satmak isteyen insanlar olduğunu belirtiyor. Bu yeniden satışların Japonya'da oldukça yüksek olması da konsolun ülkedeki uzun vadeli sağlığını tehdit edecek gibi görünüyor. Twitter üzerinde yayınlanan görüntüleri hemen alt taraftan bulabilirsiniz. Görüşlerinizi yorumlar kısmında görmeyi merakla bekliyoruz.


Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 04:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.01.2021 17:06
Bizde de yağ sırası yakındır :D
MK Okuru
MK Okuru 1.02.2021 15:35
Abartmayalım bence
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.01.2021 21:32
Saçma bir Sony ile karşı karşıyayız. Böyle bir rezillik olamaz. Stok sıkıntısı yaşatacaksan konsolu neden piyasaya sürdün.
MK Okuru
MK Okuru 1.02.2021 15:34
stok sıkıntısı harbiden kötü xbox bu konuda daha iyi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.02.2021 10:18
Pcbox cılar görsün bunları. Başka hangi konsolda var bu coşku?
MK Okuru
MK Okuru 1.02.2021 15:33
ben xbox çığdım fakat anladım ki ilk kez ps5 deniye cem.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.02.2021 10:17
E hani bunlar çok saygılıydı, düzenliydi filan?
Kalan Karakter: 300 Gönder
JosefStone
JosefStone 1.02.2021 09:22
bizde bir lokma baklava için yarışanlar var bu yine iyiymiş
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tokyo'da PlayStation 5 izdihamı, olağanüstü hal ilan edildi
İlginizi Çekebilir