1/6

Torchlight 2

Yiğit Teker 24.09.2012 - 16:55
Aldık, oynadık ve çok sevdik
Platformlar PC
Torchlight 2
  • Yapımcı - Yayıncı Runic Games - Runic Games
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Hack'n Slash,Role Playing Game
  • Web Sitesi
Merlin Puanı 93
Artılar - Evcil hayvan sistemi, Skill ve stat dağılımı, Farklılık gösteren zindan ve mağaralar, Oyun içi sesler, Eşya yelpazesindeki genişlik
Eksiler - Duvar arkası karakter görünümü, Online modun tam anlamıyla oturmamış olması
Diablo 3 ile aradığını bulamayan oyunseverlerin artık üzülmesine gerek yok. İlk oyununu 2009 yılında Torchlight ismi ile çıkartan Runic Games firması, ikinci oyunu Torchlight 2 ile Diablo 3'e resmen meydan okudu.

Bilmeyen okurlarımız için belirtelim, Runic Games aslında Blizzard North firmasında Diablo 1 ve 2'yi yapan ekip üyeleri tarafından kuruldu. Yapımcılar anlaşmazlık sonucu Blizzard firmasından ayrılıp, deneyimlerini Torchlight oyununda topladı. Bu yüzden aslında Torchlight 2'nin beklenen Diablo 3 olduğu düşüncesine de katılabiliriz.

Torchlight 2
Oyun yükleme dosyası olarak günümüz oyunlarına göre gayet az yer kaplıyor. Yükleme sonrasında sade bir arayüz bizleri bekliyor. Hiç zaman kaybetmeden yeni oyunumuza başlıyoruz ve karşımıza seçebileceğimiz karakterlerimiz geliyor.

Embermage, Outlander, Berserker ve Engineer karakterleriyle karşımıza çıkan Torchlight 2, kahramanlarımızı bize bir han içerisinde sunuyor. Seçiminizi yaptıktan sonra, kahramanımızı fiziksel olarak değiştirebiliyoruz. Ne yazık ki burada fazla seçeneğimiz yok. Sınırlı sayıdaki saç ve yüz seçenekleri bizi biraz kısıtlıyor, fakat benim gibi oyunun görselliğinden çok içeriğine önem veren oyuncular için pek de bir şey ifade etmiyoruz bu kısıtlanma.

Karakterlerimiz tanımak gerekirse;

Torchlight 2
Embermage: Büyücülük herkese göre değildir. Peki size göre mi? Farklı elementlere hükmetmeye hazır olun.
Outlander: Silah, tüfek ve hatta top. Evet yanlış duymadınız, karakteriniz top kullanabiliyor.
Engineer: Eğer bir çekiçle işinizi halledemiyorsanız, size daha büyük bir çekiç lazım.
Berserker: Kafa kafaya çarpışmak için birebir. İster tank olun arkadaşlarınızı koruyun, ister yüksek hasar üzerinde yoğunlaşın ve düşmanlarınızı acıtın.

İnceleme içeriği;

2. sayfa Pet Sistemi
3. sayfa Görsellik ve Harita
4. sayfa Oynanabilirlik / İçerik
5. sayfa Enc. sistemi ve Sesler
6. sayfa Editörün yorumu