1/2

Total Conquest (Mobil İnceleme)

Hakan Bozdemir 25.10.2013 - 16:50
Bir Roma efsanesi
Tekrardan yeni bir mobil inceleme ile karşınızdayım. Yine Gameloft’un geliştirmiş olduğu bir oyunu inceleyeceğiz. Mobil platformda üstünlüğü bulunan Gameloft iyi bir iş çıkarmış gibi görünüyor. Total Conquest adlı strateji oyunumuzun incelemesine isterseniz arayüzü ile başlayalım.

Total Conquest’in arayüzü kolay ulaşılabilinir ve basit bir şekilde hazırlanmış yani her şey elinizin altında bulunuyor. Zaten oyun ilk başta sizlere neyin nerede olduğunu ve nasıl kullanılacağını kısaca gösteriyor. Clash of Clans oynamış oyuncular hiç sorun çekmeyecektir bu oyunu oynarken. Neredeyse birebir aynı diyebilirim. Sadece biraz daha gladyatör havası bulunuyor.

Total Conquest (Mobil İnceleme)
Kolay ve anlaşılabilir
Sistemi ise çok basit ve anlaşılabilir. Çiftlik ve yiyecek deposu inşa ederek para ve yiyecek kazanıyorsunuz. Bunlarla da yapılarınızı güçlendirip, askerler çıkartabiliyorsunuz. Daha sonra yarattığınız askerler ile savaşlar veya görevler yaparak daha fazla altın ve yiyecek kazanmaya başlıyorsunuz. Daha sonra yeterli seviyeye ulaşınca forum kuruyorsunuz. Kurduğunuz bu forum ile birlikte isterseniz kendi lejyonunuzu kuruyorsunuz, isterseniz de oyuncuların kurduğu lejyonlara katılıyorsunuz.

Sistem bu şekilde ilerliyoır tüm oyun boyunca. Peki bu sistem tam olarak nasıl gelişiyor? Yukarıda kısaca belirtilmiş, ben hiçbir şey anlayamadım diyenler olabilir. Onlar için şöyle uzun uzun açıklayayım.

Total Conquest (Mobil İnceleme)

Şehir merkezi bizim her şeyimiz!

En önemli yapımız şehir sarayımız. Şehir sarayını yükselttiğimiz zaman şehrimizin kalitesi artıyor ve yükseltebildiğimiz şeyler çoğalıyor. Bazı binaları açmak için de şehir merkezini belirli bir seviyeye çıkartmak gerekiyor. Yani her şey şehir merkezinden geçiyor. Şehir merkezini yükselttikten sonra dediğim gibi diğer binaları yükseltiyorsunuz.

Öncelikli olarak villa ve çiftlik yapmanız gerekiyor. İhtiyaçlarınızın yarısını buralardan karşılıyorsunuz. Daha sonra ise altın deposuna ihtiyacınız olacak. Sonuçta şehir merkezindeki kasanın bir limiti var. Tüm altınları oraya sığdıramazsınız. Yeterli sayıda altın deposu inşa ettikten sonra düzenli olarak altınlarınızı ve yiyeceklerinizi topluyorsunuz. E tabii ki yiyeceklerinizi de depolamanız gerekiyor. Onlar için ise yiyecek depoları inşa ediyorsunuz.
2/2
Şimdi ise işin askeri kısmına gelelim. Askeri kısım ikiye ayrılıyor: Kışla ve İçtima Alanı. Kışla içerisinde belirli bir yiyecek karşılığında askerlerimizi yetiştiriyoruz. Daha sonra eğitimini tamamlamış olan askerler içtima alanına yol alıyor. Tabii ki içtima alanında askerler birikince belirli bir sınır dolmuş oluyor. Bu sınırın üstüne çıkabilmek için isterseniz bir tane daha içtima alanı inşa ediyorsunuz, isterseniz de sahip olduğunuz içtima alanını yükseltiyorsunuz.

İçtima alanına lejyonunuzdaki kişilerde asker yollayabiliyor. Lejyon demişken kısaca ondan da bahsetmek isterim. Oyuncular belirli bir seviyeye ve paraya ulaştıktan sonra forum inşa ediyorlar. Daha sonra bu forum ile birlikte kendi lejyonlarını kurabiliyorlar. Veya isterlerse farklı bir kişinin lejyonuna katılıyorlar. Bu sayede lejyon içerisindeki oyuncular birbirlerine yardım ederek lejyonun yükselmesini sağlıyorlar, yenilmez bir ekip olmak için.

Total Conquest (Mobil İnceleme)
Mimarlara ihtiyacımız var
Tabii tüm bu binaları kurmak için mimarlara ihtiyacınız var. Onları da jetonlar ile satın alabiliyorsunuz.

Şehrinizi kurdunuz işler tıkırında ilerliyor fakat her an bir saldırıya uğrayabilirsiniz. İşte bunu önlemek için oyunun size sunmuş olduğu çeşitli defansif öğeleri kullanmanız gerekiyor. Bunları da belirli bir ücret karşılığında satın alarak şehrinizi koruyabilirsiniz.

Total Conquest (Mobil İnceleme)

Savaş veya barış

İşin savaş kısmına geldik en sonunda. Savaş kısmı da ikiye bölünüyor: Harekat ve Karşılaşma. Harekat kısmında oyunun size vermiş olduğu görevleri tamamlerken, karşılaşma kısmında belirli bir ücret ödeyerek herhangi bir oyuncunun şehrini talan ediyorsunuz. Oldukça açık ve net.

Geriye pek bir şey kalmadı bahsetmediğim. Tabii ki Steam’de bulunduğu gibi bir başarım sistemi bulunuyor. Orada yazanları tamamladıkça da jeton kazanıyorsunuz. Sol alt tarafta bulunan ayarlar kısmında ayarları değiştirip, sağ taraftan size birinin saldırı yapıp yapmadığını öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca dünya sıralamalarını da görmek mümkün. Ben sevdim oynamaya başladım sizlere de tavsiye ederim. Gameloft bekleneni vermiş. Mobil platform için değerlendirdiğimizde 10 üzerinden 8'i hakediyor.
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2025 13:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2018 09:57
12.000 şanım vardı hepsi bi gecede yok oldu lütfen bu sorunu gidermeme yardımcı olun lütfen
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.05.2016 13:13
Ya ben askerlerin seviyesini nasil bi ust seviyeye cikaracam
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2015 15:40
8 seviye sehir sarayi getdi yeni ban verdiler herkese 99999999 adam yolluyurdum deye bannan nece azad ola biklerem
Kalan Karakter: 300 Gönder
İlginizi Çekebilir