Total War: Elysium kapalı beta incelemesi

Yasin Abay 24.10.2020 - 12:20
Savaş kahramanları, generaller ve hafızalara kazınmış birimler ile farklı tarihlerden, farklı coğrafyalardan efsaneler karşı karşıya geliyor!

Total War: Elysium, henüz kapalı beta (closed beta) aşamasında ve ücretsiz olarak oyuncuların beğenisine sunulacak olan bir kart oyunu. İşin içinde Total War markası ve SEGA ile Creative Assembly adları olunca ister istemez heyecanlanıyoruz.

Total War: Elysium, ne yazık ki Türkçe dilini desteklemiyor. Tek oyunculu olarak da oynayabildiğimiz oyun, basit bir arayüze sahip ve PC dışındaki platformlarda da oynanabilecek gibi. Minimum gereksinimleri azami düzeyde, eski dizüstü bilgisayarınızı çöpe atmak zorunda değilsiniz! Elbette, en azından Windows 7 yüklemiş olmalısınız.

Total War: Elysium kapalı beta incelemesi

Total War:Elysium beta inceleme

Oyun ana ekranına geldiğinizde takma adınızı, “amethyst” ve “gold” miktarınızı, ödüller, koleksiyon, görevler ve başarılar sekmelerini görüyorsunuz. Oyuna ilk girişinizde PvP yapmak zorunda da değilsiniz. “Practice” sekmesinden AI’ye karşı oynayarak oyunu öğrenebilirsiniz. Elbette, PvP maçlarda çok daha fazla deneyim kazanıyorsunuz ve seviye atlamanız çok daha kolay oluyor. Evet, Total War: Elysium seviye atlama ve derece sistemine de sahip. Seviye atladıkça oyun içi generaller ve çeşitli diğer ödülleri elde edebiliyorsunuz. Derece sistemi ile de daha dişli rakiplere karşı savaşma şansınızı arttırıyorsunuz.

Total War: Elysium kapalı beta incelemesi

Kart Craftla

TW Elysium, “craft”(üretim) sistemine de sahip. Şans ile elde edebildiğiniz birçok değerli kartı “Crafting Materials”(üretim eşyası) kullanarak üretebiliyorsunuz. Bunun faydası, koleksiyonu çok geniş olan oyunculara karşı daha iyi maçlar yapma fırsatı! Evet, çoğu zaman ürettiğiniz anahtar bir kart maç sırasında çözümsüz bir kilidi açabilir.

RNG ve Strateji

Şans faktörü yok diyemeyiz! Oyunda elinize, koleksiyonunuzdan seçtiğiniz tüm kartlar anında gelmiyor. Haliyle çektiğiniz kartlara göre ilk, orta ve geç oyun stratejileri geliştiriyorsunuz. Buna rağmen, generalinizin ve kartlarınızın özelliklerine göre bir temel plan oluşturmanız gerekiyor. Ana planınızın yanına ise planınızı bozabilecek rakip oyuncunun sert kartlarına karşı birkaç plan dışı kart da koleksiyonunuzda bulundurabilirsiniz. Tabi, bu kısım tamamen sizin kartlar üzerindeki hakimiyetinize ve yaratıcılığınıza kalıyor.

Total War: Elysium kapalı beta incelemesi

Savaş alanında iki sıra sizin, iki sıra rakibinizin ve her sıra altışar kart alabiliyor. Kartları ise her turda artan “supply”(ikmal) miktarınız ile kullanabiliyorsunuz. Kartların ikmal puanları sizin o an bulunan ikmal puanınızdan fazla ise o kartı kullanamıyorsunuz. Bu durumda, planınızda çok fazla kart kullanmak ya da ikmal puanı yüksek kartları sahaya sürmek var ise, ikmal sağlayan kartları da koleksiyonunuza eklemeyi düşünmelisiniz. Savaş alanında toplam 7 tur var. Sekizinci turda gün bitiyor ve oyuncular koleksiyonlarından yeni kartlar seçiyor. Yani ilk aşamada ikmal puanınız az olduğu için daha az ikmal puanı isteyen kartlar seçip, sonraki gün bitimlerinde ikmal puanı yüksek kartları seçmeyi tercih edebilirsiniz. Böylece, elinizde ya çok kart olmamış ya da çok ikmal puanı birikmemiş olur, verimli bir oyun geçirirsiniz.

Generaller

Total War: Elysium kapalı beta incelemesi

Elysium’da, generalleriniz de bizzat savaş alanında savaşıyor ve oyunu, karşı tarafın generalini yok ederek kazanıyorsunuz. İkmal puanı avantajı olan generalden (Napoleon) savaşçı generale (Lagertha), evrim geçirip savaş ortasında dönüşüm yapan generalden (Marie Antoinette) kendine can puanı verebilen generale(Cao Cao) birçok farklı coğrafyadan ve tarihten kahramanlar, etkin koleksiyonunuzun bir parçası oluyor. Elbette, tüm kartlar tüm generallerle de kullanılamıyor. Generaller ve kart tipleri sınıflara ayrılmış durumda. İyi bir oyuncu olmak adına, hangi generallerin ne tip kartlara sahip olabileceğini bilmek gerekli.

 Şu an kapalı betada olan Total War: Elysium, henüz bir çıkış tarihine sahip değil. Steam’de bulabileceğiniz oyun için sabırsızsanız siz de kapalı beta için başvuru yapabilir ve şanslı iseniz bu oyunu henüz yapım aşamasında iken deneyimleyebilirsiniz. Gelişim sürecine, güzel kart tasarımlarına, ortam seslerine ve diğer detaylarına bakarsak, Total War: Elysium, gelecek vadediyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 00:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.10.2020 16:47
Piyasa saçmasapan kart oyunlarıyla doldu çoğu HS ile yarışabilecekken hala saçmasapan aşırı basit board tasarımlarıyla geliyor, kartlar için seslendirme desen o yok. Çoğu insan nefret ettiği halde HS oynamaya devam ediyor. Büyük bütçeli bi rakip lazım artık.
MK Okuru
MK Okuru 25.10.2020 17:09
LOR ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.10.2020 11:20
Magic hearthstone bulabildiği kart oyunlarının hepsinden özlelik almış gün sistemi farklı. Denenir lor gibi bir kenara bırakılır gibi önyargılı konuştum
Kalan Karakter: 300 Gönder
Total War: Elysium kapalı beta incelemesi
İlginizi Çekebilir