Total War: ROME REMASTERED karşılaştırma videosu

Alparslan Gürlek 31.03.2021 - 13:55
Resmi Total War YouTube kanalı üzerinden yayınlanan bir videoda, Total War: Rome REMASTERED ile orijinal oyunun farkları karşılaştırıldı.

Bildiğiniz gibi Creative Asssembly'nin geliştirdiği ve SEGA'nın yayınladığı efsane strateji oyunlarından biri daha remaster sürecinden çıktı. Geçtiğimiz hafta duyurulan Total War: ROME REMASTERED için dün yeni bir karşılaştırma videosu yayınlandı. Yeniden elden geçirilmiş sürümün orijinal oyunla farklarına değinildi ve hayranları sevindiren değişiklikler geliyor.

Total War: ROME REMASTERED ilk oyunun üstüne ekleyerek geliyor

Total War resmi YouTube kanalından yayınlanan yeni video, remastered sürümü ile oyuna gelecek yeni içeriklerin bazılarını gösterirken orijinal oyun ile arasındaki farkları da vurguluyor. Dokuların ve modellerin, atmosferin ve görüntü kalitesinin iyileştirildiği Total War: ROME REMASTERED, orijinal oyuna kıyasla oldukça yeni görünüyor. Videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. İyi seyirler!

Özellikle işleme sonrası efektlerinin ve ışıklandırma & gölgelendiriciler gibi detayların üstüne düşüldüğünü görüyoruz. Güncellenmiş savaş alanlarında videonun en başında görebileceğiniz gibi en büyük değişiklik bu alanda yapılmışa benziyor. Bunun dışında oyunda kontrol ettiğimiz birimlerin 3D modelleri de yenileriyle değiştirilmiş. Artırılan ayrıntı düzeyi ile yeni teknoloji render efektleri, yeniden yapımda en öne çıkan özelliklerden biri olmuş.

Total War: ROME REMASTERED karşılaştırma videosu

Bununla birlikte sefer haritasında da yeniliklere gidildiği gözümüze çarpıyor. Sefer haritasının dokuları ve gölgelendiricileri de yenilenmiş, orijinal oyundan daha iyi bir görüntü kalitesiyle karşımıza çıkartılmış. Arayüz anlamında da daha anlaşılır ve yeni Total War oyunlarından aşina olduğumuz bir tarzı benimsemişler. Bununla birlikte geniş ve ultra geniş ekran desteği de Total War: ROME REMASTERED oyununda karşımıza çıkacak. Native 4K çözünürlük desteği de yine yeniden yapımla birlikte gelen teknik gelişmelerden biri.

Mancınıklar, ateşli oklar gibi oyunun görsel efektleri konusunda yapılan iyileştirmeler de fena görünmüyor. Orijinal oyunun 2004 yılında çıktığını varsayarsak o zamanki teknolojinin üzerinden de ancak bu kadar gidilebilirdi diyebiliriz.

Oyun, 29 Nisan 2021 tarihinde strateji severlerle buluşacak. Hali hazırda Steam'de 175,00 TL fiyat etiketiyle ön siparişe açılmış durumda. Orijinal oyuna sahipseniz 1 Haziran 2021 TSI 02:00'a kadar oyunu yarı fiyatına satın alabilirsiniz. Peki sizler bu yeniden elden geçirilmiş strateji klasiği hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi hemen alt tarafta yer alan yorumlar kısmından bizlerle ve diğer okurlarla paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 04:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2021 10:44
Satın aldim cikışını bekliyorum umarım medieval 2 ile empire icinde gelir
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2021 10:09
Abi Empire Total War çıkarın Romayı kim napsin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2021 08:08
Bu habere sevinen bir ben varım galiba. İlk oyunu hala oynuyorum. Remaster mac sistemlere de Steam üzerinden yuklenebilecek sadece bunun için bile güzel haber benim için. Rome total war bir tutkudur sadece ost için bile oynanır.
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2021 19:38
ben de bu habere sevindim ilk oyunu rome 2'den daha çok sevdiğim için.
Kalan Karakter: 300 Gönder
allalla
allalla 31.03.2021 16:11
Bu seriye remaster tutmaz. Ya remake yapacaksın ya da yeni bir oyun yaparak seriyi devam ettireceksin.
TW Warhammer II'den devamke.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2021 15:37
Remastred olunca tabi çok büyük şeyler beklememek lazım ama 2004de çıkmış ve 2. Oyunu olan bir oyuna remastered yapmak neyin kafasıdır arkadaş Atilla yaptınız hala optimizasyon sorunlu mtw 2 yapay zeka sorunlu empiredan hiç bahsetmeye gerek yok oyun bitmemiş hala bir ton problemi var beyin free
Kalan Karakter: 300 Gönder
Total War: ROME REMASTERED karşılaştırma videosu
İlginizi Çekebilir