Turkcell hisselerinin bir bölümü satıldı

Ersin Kılıç 19.09.2017 - 11:26
İsveçli şirketin Turkcell hisselerini aldığı duyuruldu

Sadece ülkemizin değil dünyanın da en büyük telekominikasyon şirketlerinden biri olan Turkcell ile ilgili bugün oldukça önemli bir haber ortaya çıktı. Yapılan açıklamaya göre firmanın hisselerini elinde bulunduran firmalardan biri olan Telia, %7'lik hisse payının satışını gerçekleştirdi.

Routers'ın haberine göre Turkcell’in ana hissedarlarından biri olan Telia firması, %7 oranına denk gelen 153.5 milyon hisseyi, dünkü kapanış fiyatına kıyasla yüzde 4.2 iskontoyla sattı. Firmanın yapmış olduğu yazılı açıklamaya göre hisse başı 11.60 liradan yapılan satış sonrasında Turkcell’de doğrudan payı kalmadı. Satışın toplam büyüklüğü ise tam 1.78 milyar lira oldu. 

Telia, Turkcell Holding’deki üzerinden Turkcell’de yüzde 24 payı bulunmaya devam ediyor.

Firmanın yapmış olduğu bu yazılı açıklamada ayrıca Telia Company CEO’su Johan Dennelind’in “Turkcell’de doğrudan sahip olduğumuz hisselerin satışı, Baltık ve İskandinav ülkelerindeki operasyonlarımıza odaklanma stratejisi doğrultusundadır. Bu satıştan sonra da Turkcell’in en büyük hissedarı olmaya devam edeceğiz ve şirket yönetimdeki açmazı çözmek ve olağan kurumsal yönetimi geri getirme çabalarımızı sürdüreceğiz” açıklamalarına da yer verildi.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 22:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.09.2017 01:54
hiç olmazsa araplara gitmemiş
Kalan Karakter: 300 Gönder
Turkcell hisselerinin bir bölümü satıldı
İlginizi Çekebilir