Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu resmen kuruldu

Merlinin Kazanı 2.07.2011 - 12:32
Türk Oyun Sektörü yepyeni bir çağa adım attı
Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde yayımladığımız Mevlüt Dinç röportajında bu mutlu haberi siz okuyucularımız ile paylaşmıştık. İşte şimdi artık o sihirli an kapımızı çalmış bulunuyor.

13 Haziran 2011 tarihli ve 63 sayılı Bakanlık oluru ile Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde 2 Haziran 2011'de yani bugün, saat 11:00'de gerçekleştirdiği toplantı ile resmen hayata geçmiş bulunuyor. Yapılan açıklamaya göre, yeni kurulan federasyon, bilgisayar oyunları üzerine yoğunlaşacak.Federasyonun etkinlikleri kapsamında dünya genelinde düzenlenen çeşitli turnuvalar için milli takımlar oluşturulacak.

Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu resmen kuruldu
Türkiye'ye gelecek oyun kategorilerini inceleyecek olan federasyon, "Playstation" oyunlarıyla ilgili de düzenlemeler yapacak. Federasyon, internet kafelerle ilgili çeşitli çalışmalarda da bulunacak.

Uzun yıllar boyunca Türk oyuncusunu ve gelişmekte olan Türk oyun sektörünü devlet seviyesinde temsil edecek ve büyük atılımların gerçekleştirilmesi için etkili adımlar atabilecek resmi bir kurumun ihtiyacını hissediliyordu. İşte bu büyük gelişme ile birlikte Türk Oyun Sektörü’ndeki ivmenin de en üst seviyeye çıkmasını umuyoruz.
Yorumlar 29
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 11:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu resmen kuruldu
İlginizi Çekebilir