TÜRKİYE MMORPG 2012 Anketi Sonuçlandı

Merlinin Kazanı 12.12.2012 - 13:10
İşte Türk oyuncuların MMO görüşleri
Mynet tarafından düzenlenen, Massively Multiplayer Online Role-Playing Game (MMORPG) 2012 Anketi sonuçlandı. Türkiye’deki MMORPG oyuncu profilini daha yakından tanımak için gerçekleştirilen anket çalışmasından çok çarpıcı sonuçlar elde edildi.

Genç Oyuncu Kitlesi
Anket sonuçlarına göre, MMORPG oyuncularının yaklaşık yarısı 18-34 yaş aralığında yer alırken, bunun  %79’u erkeklerden oluşuyor.
 
MMORPG Oyunları Bağımlılık Yapıyor

Ankete katılan oyuncuların yaklaşık %69’u hergün MMORPG oynadıklarını ifade ediyor. Her gün oyun oynadığını söyleyenlerin %40’a yakını gün içinde 4 saatten fazla MMORPG’de vakit geçiriyor.

TÜRKİYE MMORPG 2012 Anketi Sonuçlandı
Oyuncuların Gözdesi : Tarayıcı tabanlı (Browser-Based) MMORPG
Anket sonuçlarına göre, bilgisayara yükleme gerektirmemesi ve erişim kolaylığı gibi sebepler tarayıcı tabanlı oyunlara olan ilginin arttığı görülüyor. Ankete katılan oyuncuların yaklaşık %75’i tarayıcı tabanlı (browser-based) MMORPG oynamayı tercih ettiklerini belirtiyor.

RPG ve Sosyal Oyunlar En Fazla Tercih Edilen Oyunlar

Oyuncular en fazla Role Playing Game (RPG) ve sosyal oyunları tercih ederken “First Person Shooter” ve “Real Time Strategy” türündeki oyunlar daha az ilgi çekici olduğu görülüyor. Ankete katılan oyuncuların yaklaşık %50’si RPG ve Sosyal oyunları tercih ettiğini söylüyor.

Kurgu Herşeydir! 

Ankete katılan oyunculara göre;  oynadıkları oyunun kurgusu, oyunların hızı ve grafikleri oyun ve mecra seçiminde en fazla önemsenen özellikler olarak ön plana çıkıyor.


MMORPG Nedir?

İngilizce anlamı Massively Multiplayer Online Role Playing Game' dir. Türkçe olarak da, geniş kitlelerce oynanan Online rol yapma ve çok sayıda kişinin internet üzerinden beraberce aynı dünyada, eş zamanlı olarak fantezi dünyasına daldığı oyun şeklinde tanımlanabilir.

- Basın Bülteni
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 16:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
TÜRKİYE MMORPG 2012 Anketi Sonuçlandı
İlginizi Çekebilir