Türkiye’de oyun bilgisayarı satışlarında artış gözlemleniyor

Ersin Kılıç 21.06.2018 - 11:19
Bilgisayar satışları bir önceki yıla oranla çok daha üst seviede

Araştırma şirketi International Data Corporation’ın (IDC) raporuna göre Türkiye’deki kişisel bilgisayar satışları 2018’in ilk döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %9,3 oranında arttı. Monster Notebook Genel Müdürü İlhan Yılmaz ise oyun bilgisayarlarının pazar içerisindeki payının da arttığını belirtti.

Türkiye’de oyun bilgisayarı satışları artıyor

IDC tarafından yapılan araştırmayı değerlendiren Monster Notebook’un Genel Müdürü İlhan Yılmaz, Türkiye’de oyun bilgisayarlarının pazar içerisindeki paylarının artmakta olduğunu dile getirdi.

Oyun Bilgisayarları Her İhtiyacı Karşılıyor

IDC’nin geçen ay yayınlanan araştırmasına göre ilk çeyrekteki artış bir önceki yılın son çeyreğindeki olumlu havanın devam etmesinin ve KDV indirimleri gibi çeşitli kampanyaların düzenlenmesinin katkısı büyük. İlhan Yılmaz dövizdeki artış yüzünden yılın ikinci çeyreği için daha zor bir dönem olacağı öngörüsü yapılan raporu şu sözlerle değerlendirdi, “Bilgisayarlar lüks olmaktan çıkıp her evin standart bir eşyası haline geleli çok oluyor. İnternetin de yaygınlaşmasıyla birlikte artık bilgisayarı olmayan bir ev düşünemeyecek seviyeye geldik. Şimdiyse oyun bilgisayarlarına artan bir talep olduğunu görüyoruz, çünkü yüksek performanslı bu bilgisayarlar sadece oyun oynatmakla kalmıyor, kullanıcıların her ihtiyacını rahatlıkla görebiliyor.”

Türkiye'deki oyun bilgisayarı satışlarında artış devam ediyor

Yılmaz, oyun bilgisayarlarına yönelen kullanıcıların Monster Notebook’a olan ilgisinden de memnun. Monster’ın Türkiye’de uluslararası şirketlerle rekabet eden bir marka olduğunu ifade ederken, piyasada en çok satılan ilk üç oyun bilgisayarı markası arasında olduklarını belirtiyor. “Hem elimizdeki sayılara hem de çeşitli piyasa analizlerine baktığımızda oyun bilgisayarları bağlamında Türkiye’de ilk üçte olduğumuzu görüyoruz. Biz de oyuncuların bu ilgisini karşılıksız bırakmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Son dönemde dövizdeki yükselişi mümkün olduğunca fiyatlarımıza yansıtmamaya çalışıyoruz. Yaz döneminde bilgisayar almak isteyenlere kolaylık sağlamak için fiyatları mümkün olduğunca sabit tutmaya çabalıyoruz. ”

Yaz Tatilini Oyunlarla Kutlayın

Monster, okulların tatil olmasıyla birlikte yazı oyun oynayarak geçirmek isteyenler için cazip fırsatlar sunuyor. 8. nesil Intel® Core™ i7 işlemciler ve NVIDIA® GeForce® GTX10 serisi grafik kartlarına ek olarak yüksek hızlı bellekler, yüksek okuma ve yazma hızına sahip SSD depolama üniteleri gibi yüksek performanslı donanımlara sahip Monster modelleri çeşitli oyun hediyeleriyle birlikte satılıyor.

Basın Bülteni

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 00:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.10.2019 21:06
Çok güzel bilgisayar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.06.2018 18:54
Halkın alım gücü yükseldi. Hala kur üzerinden laga luga yapıyorlar. Bırakın bu işleri. Gsyih bakın büyümeye bakın. Yol köprü yapmayla olmaz bu isler diyorlar. Alt yapı yoksa büyüme nasıl olacak. Böyle sığ bir muhalif mantık olabilir mi?
MK Okuru
MK Okuru 17.09.2018 18:44
Halkin alim gucu nasil yukseldi bir anlatsana biz de aydinlanalim benim maasima yuzde 20 zam yaptilar, gecen sene 90bin liraya aldigim araba su an 210bin. Iki ay once 20bin'e satilan bilgisayar 35bin, senin gelirin yuzde kac artti bilader
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.06.2018 08:55
üretmeden tüketen halk türk halkı. sonumuz hayrola
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.06.2018 14:49
kurlardaki satışların tam tersine azaltması gerekirdi. heralde bu bilgisayarları satın alanlar twichdeki yayın gelirleriyle satın alıyor olmalılar.
MK Okuru
MK Okuru 22.06.2018 01:00
Ne alaka ya, ben de monster aldım twichle mi aldım, o işte para varsa ne duruyorsun..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.06.2018 22:01
Keşke sadece internet üzerinden değilde mağazalardada satılsa
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türkiye'deki oyun bilgisayarı satışlarında artış devam ediyor
İlginizi Çekebilir