Twitch dolandırıcılık iddiası, tepkiler büyüyor

Murathan Özlü 30.10.2021 - 03:08
Bazı yayıncıların aşırı yüksek haksız kazançları ve Twitch dolandırıcılık iddialarının ardından #temiztwitch etiketi Türkiye gündeminde tepeye oturdu.

Bazı Twitch yayıncılarının bit puanları üzerinden aşırı yüksek gelir (milyonlarca TL) elde ettiklerinin iddia edilmesinin ardından gündeme oturan Twitch dolandırıcılık iddiaları farklı bir boyuta ulaştı. Twitch kullanıcıları, #TemizTwitch etiketiyle paylaştıkları mesajlar ile Twitch boykotu başlattılar. Yayıncılar 5 Kasım Cuma gününe kadar (1 hafta) yayın açmamayı planlıyor.

Twitch dolandırıcılık skandalı Twittera taşındı

Olay, yayıncıların gelirlerinin ortaya çıkmasına sebep olan Twitch sızıntısının ardından ortaya çıktı. Twitch yayıncısı Jahrein, normalde oldukça az izlenen bazı Knight Online yayıncılarının anonim olarak atılan bitler ile çok uçuk gelirler elde ettiklerini iddia ederek konuyu gündeme taşıdı. Burada önemli olan diğer bir nokta, bit atılan kredi kartlarının çalıntı olduklarının iddia edilmesi.

Twitch dolandırıcılık

Jahrein, 40 ila 50 kişi arasında izlenen bazı Knight Online yayıncılarının, çalıntı kartlar ile bağışlanan bitler yoluyla  günde (yaklaşık) 2500 dolar (an itibariyle 24 Bin Türk lirasına yakın bir para) civarında bağış aldığını iddia etti. . Kullanıcılar gelirleri ifşa edildiği iddia edilen yayıncıların gelir tablolarını paylaşarak tepkilerini gösteriyorlar.

Bazı kullanıcıların paylaştığı özel mesaj görüntülerine göre dolandırıcılar, Twitch yayıncılarına "düzenli bağış yapma" teklifiyle gelip bağışın yüzde yirmisini yayıncıya gelir olarak sunmayı teklif ediyorlar, ancak bahsi geçen yayıncının düzenli olarak yayın yapmasını şart koşuyorlar.

Gelirin yüzden seksenlik kısmının geri verilecek olması ve düzenli yayın yapma şartı Twitch Türkiye platformunda, sponsor olduklarını iddia eden bazı oluşumların kara para akladıklarına dair şüphe uyandırdı. Twitch, konuya dair henüz bir açıklama yapmadı

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 23:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.10.2021 11:55
Hem hayatınız beleş hemde homurdanıyorsunuz.
Twitch in yerinde olsam bağışların en az %60 ına el koyarım.
MK Okuru
MK Okuru 1.11.2021 14:12
Ah güzel kardeşim yazık kafana artık twitch'de popüler bir yayıncı olmak çok zor. Tanıdık popüler yayıncı dostun olursa anca izlenilirsin.
MK Okuru
MK Okuru 31.10.2021 01:20
BRUUUUH
Kalan Karakter: 300 Gönder
hakanefe
hakanefe 30.10.2021 12:26
Ufka bir hata var, "24 bin TL" olması lazım 24 milyon yazılmış
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.10.2021 09:45
Ko zaten para üzerine kurulu sömürgeci sistem. Adamlar hile yasak diyor ama hile satan sitelerle işbirliği yapıyor. Bence bu oyunun Tr de yasaklanması lazım
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitch dolandırıcılık iddiası, tepkiler büyüyor
İlginizi Çekebilir