Twitch hate raidlere karşı yasal önlem alıyor

Murathan Özlü 12.03.2022 - 18:05
Son 1 yıldır Twitch'teki LGBT+ üyeleri başta olmak üzere azınlık yayıncılara karşı uygulanan Twitch hate raidlerine karşı platform sessizliğini bozdu.

Twitch hate raidlerine karşı sonunda yasal önlem alınacağını duyurdu. Dev yayın platformu, yaklaşık 1 yıldır dozu iyice artan, Twitch'teki LGBTQIA+ üyeleri olmak üzere bütün "azınlık" kitle üyelerin karşı organize şekilde uygulanan saldırılara sessiz kalmıştı. Twitch'in geçtiğimiz Ağustos ayında troll saldırılarına karşı aldığı önlem önemli bir adım olsa da yeterli görülmemişti.

Twitch hate raidlere karşı yasal önlem alıyor

Bahsi geçen ırkçı/ayrımcı saldırıların, özellikle dün akşam doruk noktasına çıktığı ve bu sayede bu organize saldırıların da aslında belli bir ekip tarafından düzenlendiği ortaya çıktı. Bir Twitter kullanıcısı, bu saldırıların aslında başka bir yayın platformu olan cozy.tv'den kaynaklandığını ortaya çıkardı.

Platformun CEO'su Nick Fuentes'in bu saldırılardan ne kadar memnun olduğunu açıkladığı videolar da bulunuyor. Bu saldırılara karşı sessiz kalan Twitch, sorunun kaynağının  bulunmasının ardından yasal işlemlerin devreye konulacağını belirtmiş:

Twitch hate raid

" Son 24 saat içerisinde kötü niyetli kişiler Twitch'teki LGBT+ üyelerimiz ve kadın yayıncılarımıza karşı nefret söylemi içeren saldırılar düzenlemektedir. Irkçılık ve nefretin Twitch'te yeri yoktur. Bu saldırıların kaynaığını tespit ettik ve bu saldırıları düzenleyen bütün hesapları askıya aldık."

Platform, Twitch hukukçularının da dün ve daha öncesinde yapılan saldırıları incelemeye aldığını belirtti.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 21:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2022 18:08
indiragandi yapan hırsızlarla anlaşıp paraları cukkalayanları ne yaptınız? hiçbir şey..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitch hate raidlere karşı yasal önlem alıyor
İlginizi Çekebilir