Twitch troll saldırılarına karşı yeni önlemler üzerinde çalışıyor olabilir

Murathan Özlü 28.09.2021 - 14:31
Özellikle bu yaz döneminde zirveye ulaşan Twitch troll saldırılarına karşı stream platformu "telefon numarası onayı sistemi" ni getirebilir.

Dedikodulara göre Twitch troll saldırılarına karşı yayıncıları koruyacak yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. İddialara göre Twitch TV, üzerinde çalıştığı yeni sistem ile, yayıncıların chat kanallarına yorum yapmak isteyen kullanıcılardan telefon numarası onayı isteyecek. E-posta onay sistemi zaten Twitchte bulunan bir sistemdi ancak alternatif e posta adresi yaratmak oldukça kolay. Telefon numarası onayının, Twitch'in "anonimlik" belasına karşı yayıncıları biraz olsun rahatlatması bekleniyor.

Twitch troll saldırıları yayıncıları isyan ettirmişti

Twitch'in üzerinde çalıştığı iddia edilen sistemde yayıncılar, chatlerine katılan herkesin hem onaylı bir e-posta hem de onaylı bir telefon numarasına sahip olmalarını talep edebilecek. Twitch yakın zamanda, Twitch abonelik iadelerini kötüye kullanan kişileri de gözüne kestirmişti.

Twitch'in bu sistemi devreye sokması halinde,, eğer bir yayıncıysanız izleyicilerinizden -chatinize yorum yazmadan önce- e-posta adreslerini ve/veya telefon numara onayı talep edebileceksiniz.

Twitch troll saldırıları

E-posta adresi kadar kolay olmasa da sahte telefon numarası edinmek çeşitli yollar ile tabi ki mümkün. Ancak trollemek için o kadar zahmete girmek istemeyecek arkadaşları bu sistem caydırabilir.  Twitch'in, platformdaki toksikliği azaltmak için ileride başka nasıl önlemler alacağını zaman gösterecek.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 19:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitch troll saldırılarına karşı yeni önlemler üzerinde çalışıyor olabilir
İlginizi Çekebilir