Twitch sızıntısı Twitch'in kendi hatası yüzünden olmuş olabilir

Murathan Özlü 7.10.2021 - 21:27
Türkiyedekiler dahil olmak üzere ünlü yayıncıların aylık kazançlarının ortaya dökülmesine sebep olanTwitch sızıntısı Twitch'in kendi hatası mıydı?

Twitch sızıntısı, sunuculardaki yapılandırma işleminin beklendiği gibi gitmemesi yüzünden yaşanmış olabilir. Bahsi geçen sızıntıda Türk yayıncılar dahil ünlü yayıncıların ne kadar kazandıklarına dair listeler ortaya çıkmıştı.  IT Güvenlik uzmanlarına göreyse de yaşanan Twitch sızıntısı düşünülenden çok daha tehlikeli ve ciddi.  Ayrıca hackerların, bu sızıntıyı "Bölüm 1" olarak adlandırdıkları ifade ediliyor.

Twitch sızıntısı kodlama hatası yüzünden mi yaşandı?

Olayın Twitch'in kendi hatasından dolayı yaşanmış olabileceği düşüncesi, Twitch'in açıklamasından kaynaklanıyor. Twitch'in konuya daitr açıklamalarında bakınca, platformun da şaşkın olduğu ve sızıntının hataılı sunucu yapılandırmasından kaynaklanmış olabileceği görülüyor.

Twitch sızıntıs

" Araştırmalarımız devam ediyor ancak henüz olayın etkisinin tamamiyle anlamaya çalıştığımız aşamadayız. Anladığımız kadarıyla Twitch sunucu kodlarındaki bir yapılandırma değişikliğinden ötürü sunucular zararlı bir üçüncü partinin arka arkaya saldırısına uğramış." diyen Twitch şöyle devam ediyor " Olayın yarattığı endişelerin farkındayız ve olayın üzerine eğilmiş durumdayız" ifadeleriyle açıklamayı bitirmiş.

Yani Twitch'in -ve belki de internet tarihinin- en büyük hacklerinden biri, bir insan hatasından -ve hacklenen platformun hatasından- kaynaklanmışa benziyor. Sunucuların başında sabahlarken kahve dökmemek lazım.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 10:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitch sızıntısı Twitch'in kendi hatası yüzünden olmuş olabilir
İlginizi Çekebilir