Twitch yayıncıları da destekleyecek oyun satışına başlıyor

Ersin Kılıç 28.02.2017 - 09:59
Twitch yeni bir atılım peşinde
Özellikle Amazon tarafından satın alındıktan sonra önemli değişikliklere gidilen Twitch platformu için yeni bir atılım daha yapılıyor. En popüler canlı yayın platformlarının başında gelen twitch için oyun satış sistemi kuruluyor.

Geliştirilen bu yeni sistem ile birlikte Twitch üzerinden canlı yayın ile izlediğiniz oyunu sadece birkaç hamle ile satın alabileceksiniz. Buradaki en önemli unsur ise bu sistem ile satın aldığınız oyunlarda izlediğiniz yayıncıya da destekolabileceksiniz.

Yapılan açıklamaya göre satın alınan oyundan elde edilecek gelirin %70'i oyun firmasına, %25'lik kısmı Twitch sistemine, %5'lik kısmı ise oyun yayıncısına gidecek. Üstelik sistemde yer alan tüm oyunlarda bu işleyişin olacağı da belirtilmiş. Firma şimdiye kadar Ubisoft, Telltale Games, Digital Extremes, Hi-Rez Studios, tinyBuild, Paradox Interactive, Trion Worlds ve Vlambeer gibi firmalar ile anlaşıldığını ve bu yelpazenin giderek artacağını da belirtmiş.

Yani destek olmak ya da bağış yapmak istediğiniz bir yayıncıya aynı zamanda oyun satın alarakta destek verebileceksiniz. İlk olarak Amerika'da faliyete geçecek olan bu sistemin önümüzdeki aylarda aktifleşeceği de gelen haberler arasında.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 08:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2017 12:59
Parayı kırdılar iyice birtane düzgün youtuber streamer yok birde bunlara para kazandırdık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitch yayıncıları da destekleyecek oyun satışına başlıyor
İlginizi Çekebilir