Twitch yayıncıları platformdan ayrılmaya devam ediyor

Murathan Özlü 3.09.2021 - 21:31
Twitch'de son dönemde yaygınlaşan "hate raid" tacizlerinden ötürü platformdan ayrılan Twitch yayıncıları rüzgarına TimTheTatman'de eklendi.

Twitch platformundan ayrılarak Youtube'a özel içerik üretmeye başlayacak Twitch yayıncıları kervanına, 7 milyon takipçisi ile TimTheTatman'de eklendi. Son dönemde artan "hate raids" ile gündeme gelen Twitch platformundan, bu hafta başında  Ben “DrLupo” Lupo'da ayrılmıştı. Youtube, yayıncıların yeni gözde platformu olacak gibi görünüyor.

Twitch yayıncılarını isyan ettiren trollük akımı nasıl başladı

Youtube'un oyun kanadının başkanı   Ryan Wyatt Twitter hesabından yaptığı açıklamada " İçerik üreticileri, oyun firmaları ve oyuncular için dünyanın en iyi platformunu kuruyoruz ve daha yeni başladık" ifadelerini kullandı. TimTheTatman 7 milyon takipçisiyle beraber, Youtube'un "seçkin oyuncu yayıncıları" kervanına katıldı.

Tatman, konu ile ilgili verdiği röportajda Twitch'ten kazandığı -Youtube'a göre- düşük gelir sebebiyle ailesiyle çok az vakit geçirebildiğini ve Youtube'un ona teklif ettiği maddi olanaklar sebebiyle güvenli bir ortama geçmek istediğini ifade etti.

=

Twitch'in son dönemde yüzleştiği en büyük sorun "hate raid "denilen organize trollük akımı. #ADayOffTwitch. akımının başlamasına sebep olan bu akımda, organize troll grupları, çoğunlukla marjinal grupları temsil eden yayıncıların kanalını basarak sayısız hesap ve bot aracılığı ile bahsi geçen kanalın chatini ırkçı ve cinsel taciz mesajları ile dolduruyorlar. Twitch'in bu sorunu engellemedeki yetersizliği gelecek dönemde Youtube'un önünü iyice açabilir.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 20:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2021 21:42
Bu kulak yalayanların sitesi olmuştu en son bakındığımda :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.09.2021 15:57
2000 ve sonrası doğan arkadaşlar sağ olsun inanılmaz toksit kitleleri var ve içlerinde düzgün olanları azınlık sayılıyor.. Ben bu kafaya bir şey demiyorum o ergenlik geçince (belki) akıllanırlar da bunların çol çocukları nasıl olacak esas korkum o :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.09.2021 14:30
Aynen karşim hate raid'ten gidiyorlar, yoksa youtube adamların önüne milyon dolarlar yığdığı için değil :d
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2021 23:08
Twitch cok seviyesiz bir ortam.Ucuz sohretlerden uzak duruyorum :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2021 08:35
Twitch 'in en büyük sorunu hate raid filan değil. Twitch iki yüzlü ve adaletsiz olması. Kaldı ki ADayOffTwitch'in nasıl linç ve hate odaklı olduğunu Asmongold'a yapılanlardan sonra gördük. Yayıncılar daha iyi bir alternatif olduğunu düşünürlerse deniyorlar o kadar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitch yayıncıları platformdan ayrılmaya devam ediyor
İlginizi Çekebilir