Twitter CEO'su Jack Dorsey istifa ettiğini açıkladı

Ersin Kılıç 30.11.2021 - 13:50
Twitter kurucularından biri olan Jack Dorsey yaptığı açıklama ile firmadaki EO'luk görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, sürpriz bir istifa haberi ile gündeme geldi. Firmanın kurucularından biri olan ve aynı zamanda CEO görevini de üstlenen Jack Dorsey, yaptığı açıklama ile görevinden istifa ettiğini duyurdu. Twitter'daki çalışmalarının yanı sıra son dönemde coin piyasasında da aktif bir şekilde yer alan Dorsey'in istifasının ardından yeni CEO'nun kim olduğu da açıklandı.

Parag Agrawal, Twitter'ın yeni CEO'su oldu

Bir süredir yatırımcılardan baskı aldığına dair raporlar yayınlanan Dorsey yaptığı açıklamada artık firmadaki misyonunu doldurduğunu ve kendisinden sonra da Twitter'ın hedeflenen yolda ilerleyeceğini vurguladı. Tam 16 yıldır firmada bu görevi üstlendiğini belirten Dorsey, firmada Teknoloji Müdürü olarak görev yapan Parag Agrawal'ın yeni CEO olduğuna da bu açıklamasında yer verdi. Yönetim tarafında yapılan bazı değişiklikler konusunda da bilgi veren Jack Dorsey'ın bu açıklamasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Twitter CEO'su Jack Dorsey istifa ettiğini açıkladı

Dorsey'in istifasının duyurulmasının ardından firmanın borsa değerinde bir yükseliş olduğu da gelen raporlar arasında. Aynı zamanda dijital bir ödeme sistemi olan Square'ın CEO'luğunu yapan Jack Dorsey, Twitter’ı 2006 yılında Biz Stone, Evan Williams ve Noah Glass ile birlikte kurmuştu. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 14:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitter CEO'su Jack Dorsey istifa ettiğini açıkladı
İlginizi Çekebilir