Ubisoft, Assassin’s Creed ana karakterinin kadın olmasını istememiş

Özgür Deveci 22.07.2020 - 15:18
Bloomberg tarafından yayınlanan bir makaleye göre, Ubisoft'un Assassin’s Creed oyunlarında kadın ana karakterlerin rollerini azalttığı ortaya çıktı.

Bloomberg'ten Jason Schreier tarafından kaleme alınan bir makaleye göre Ubisoft, Assassin's Creed oyunlarında kadın ana karakterlerin rollerini oyunun satışlarına zarar vereceğini düşündüğü için daha oyun çıkmadan azaltmış.

Jason Schreier tarafından paylaşılan makaleye baktığımızda daha çok Ubisoft'un yönetim ekibinde yaşanan değişikliklere yer verildiğini görüyoruz. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz ay, şirketin üst kademesindeki Serge Hascoët, Cécile Cornet ve Yannis Mallat haklarında çıkan cinsel taciz ve diğer suçlamalardan dolayı görevden alınmışlardı. Ancak Ubisoft'un eski kreatif direktörü Serge Hascoët, oyunlarda ana karakterlerin kadın olmasını satışlara zarar vereceğini düşündüğü için daha çok erkek ana karakterlerin ön plana çıkartılmasını istemiş ve bu yönde kararlar alarak yaratıcı ekibin fikirlerine müdahale etmiş.

Ubisoft, Assassin’s Creed ana karakterinin kadın olmasını istememiş

Ubisoft, Assassin’s Creed oyunlarında ana karakterin kadın olmasını istememiş

Bloomberg tarafından yayınlanan bir makaleye göre, Ubisoft'un Assassin’s Creed oyunlarında kadın ana karakterlerin rollerini azalttığı ortaya çıktı. Schreier'ın paylaştığı bilgilere göre ilk olarak Assassin's Creed Syndicate oyununda Jacob ve Evie'nin eşit sürelerde oyunda görünmesi düşünülmüş. Ancak Hascoët'in baskıları sonrasında Jacob rolüne daha çok ağırlık verilmiş. Yine benzer şekilde Assassin's Creed Origins'te Bayek’in eşi Aya’nın ana karakter olması ve Bayek'in daha oyunun başında öldürülmesi planlanmış. Serinin son oyunu Odyssey'de de Kassandra'nın tek ana karakter olarak oyunda yer alması düşünülmüş. Fakat yine benzer bir düşünceyle iki karakter arasında seçim yapılması oyuncunun tercihine bırakılmış.

17 Kasım 2020 tarihinde PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia ve PC platformları için çıkış yapacak olan Assassin’s Creed Valhalla'da yine Odyssey ile benzer şekilde hem erkek hem de kadın ana karakter arasındaki seçim oyuncunun tercihine bırakılacak. Serge Hascoët görevinden alındı. Ancak görünen o ki, etkileri halen devam ediyor. Bu da bana şirketin çok fazla erkek egemen bir yapıda olduğunu gösteriyor.

Yorumlar 35
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 12:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2020 15:17
Farketmez sonuçta oyun assassins creed
Kalan Karakter: 300 Gönder
taylanz
taylanz 22.07.2020 20:12
kadın karakter ya da erkek karakter. içini olması gerektiği dolduramadığında olmuyor güzel kardeşim. hikayeye giremediğinden sadece karakter buildine ve aksiyona veriyorsun kendini gidiyor.

-- spoiler içerir

odyssey'de onca saat dünya kadar vakit geçirdiğimiz karakter ölüyor, oyun hiç bir şey olmamış gibi devam ediyor. allahını seversen bu mu yani karakterle bağ kuran hikaye anlatımı?

-- spoiler içerir
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2020 04:51
Onca saat dediğin 2400 yıl güzel kardeşim karakter ölümsüz oluyor günümüz kısmında ölüyor yani oyunun hiç bir şey olmamış gibi devam etmesin normal
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2020 01:34
Ac serisi zaten RPG oldu kadın karakter mi tek derdimiz. Ben Kassandra ile oynarken eğlendim malaka dedikçe hoşuma kaçtı bence olsun bitane kadın karakter. Asıl between two worlds sacmaligini kaldırsın bunlar herşeyden önce.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2020 00:11
Ben oyunu hem kadın hem erkek karekter ile oynadım ve ubisoftun ana karekter kadın olmasını istememiş haberleri bana büyük saçmalık geliyor.Sırf adamlara karşı saldırı yapmak amacıyla sanki.Aslında oyunda bütün diyoglar hikaye örgüsü kadın karektere daha uygun şekilde hazırlanmış hissettirdi bana.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.07.2020 10:32
Oyunlarda oynadığım karakterle bağ kurmak isterim. Bir erkek olarakta elbette erkek karakterle oynamak daha mantıklı bu açıdan.Oyuncu kitlesi erkek olan oyunların erkek ana karakterle oynatmasının neresi yanlış anlamış değilim. Odyssey de Alexios ile oynamasaydım oyun keyfimi de baltalardı.
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2020 22:27
Mümkün olsa çıplak oynarsın sen
MK Okuru
MK Okuru 24.07.2020 10:42
Bir erkek olarak kadın karekter oynayıp onu kendi sevkime göre zırh dizmek isterim kardeşim tercih meselesi bu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft, Assassin’s Creed ana karakterinin kadın olmasını istememiş
İlginizi Çekebilir