Ubisoft, bir proje daha iptal etti

Murat Oktay 19.01.2023 - 15:29
Önce üç oyunu iptal edip, ardından da Skull and Bones'u erteleyen Ubisoft, bir proje daha iptat etti. RIP Project Q.

Geçen hafta üç oyunu iptal eden Ubisoft ardından da Skull and Bones'u bir kez daha ertelemişti. Az önce Project Q isimli oyunu da iptal ettiğini açıklayan firma, diğer projelere kaynak üretebilmek için bu kararları aldığını belirtiyor.

Ubisoft, Project Q'yu iptal etti

Eurogamer'dan gelen habere göre, bir Ubisoft sözcüsü sitenin editörüne "Ekiplerimizin yeniden tahsis edildiği öncelikli projelere odaklanmak için Project Q'nun geliştirilmesini artık desteklemeyeceğimizi doğrulayabiliriz" demiş.

Project Q ekibinin hangi projeye kaydırılacağı ya da işlerine son mu verileceği henüz net değil. Ancak son dönemdeki yapımlarımda başarılı satış grafiği yakalayamayan firmanın bundan kurtuluş için ekibi büyük bir projeye kaydırılacağı düşünülüyor.

Geçtiğmiz yıl renkli bir konsept görsel ile paylaşılan projenin "bir savaş oyunu olmadığını" ve bunun yerine "çeşitli PVP modları içereceği" söylenmişti. Henüz yapımın başlangıç aşamalarında olunsa da en azından bir yıldan uzun süren bir çalışmanın bir anda kenara kaldırılması, firmanın benzer adımları başka projeler için de atabileceğini gösteriyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 14:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.01.2023 17:43
Daha çok assassins creed daha fazla daha daha çok yapın ya hergün hatta her dakika başı hatta her saniye birini yayınlayın :)
Tek bi oyuna bel bağlarsanız sonucu bu olur.Tek oyun üzerine özellikle odaklanıyorlar.
MK Okuru
MK Okuru 20.01.2023 16:04
Batı resesyona hazırlanırken bu tür haberleri daha çok göreceğiz gibi. Oyun geliştirme maliyetleri artıyor, satışlar ise azalıyor. Zaten son senelerde çıkan AAA oyunlardaki azlık da bunun bir göstergesi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft, bir proje daha iptal etti
İlginizi Çekebilir