Ubisoft çalışanlarına kurumsal soruşturma başlatıyor

Alparslan Gürlek 27.06.2020 - 15:43
Ubisoft, Ashraf Ismail olayından sonra dönüp şirketin içinde köklü bir temizlik yapma kararı almış olabilir. Şirket içinde kurumsal soruşturmalar başladı.

Bloomberg, Ubisoft'ta iki yönetici de dahil olmak üzere birçok çalışanın şirketin profesyonelliğini suistimal ettikleri iddialarını takiben kurumsal bir soruşturma yürütmesi nedeniyle izne ayrıldığını bildirdi.

Ubisoft 'suistimal' olaylarına takiben birçok çalışanını izne çıkarıyor

Bloomberg'in bildirdiğine göre iki yönetici ve birçok çalışan son zamanlarda gündemi çalkalayan taciz olaylarıyla ilişkisi olduğu şüphesiyle kurumsal bir soruşturmaya alındı. Geçtiğimiz günlerde Assassin's Creed Valhalla yaratıcı yönetmeni Ashraf Ismail'in de bu olaylar neticesinde işinden istifa ettiğini duymuştuk. Ubisoft şirket içinde köklü bir temizliğe gitme kararı almış gibi duruyor.

İzin verilen iki yönetici Tommy François ve şirketin oyunlarının dünya çapındaki gelişimini denetleyen bir bölümde başkan yardımcısı olan Maxime Béland. Her iki yönetici de Twitter'da birden fazla suçlunun ortaya çıkmasından sonra birçok iddia ile karşı karşıya.

Geçen hafta video oyunu endüstrisi, #MeToo etiketiyle medyada çeşitli hikâyelerin patlamasına şahitlik etti. Twitch ve YouTube için içerik oluşturan insanların yanı sıra büyük oyun geliştiricileri sektörde çalışırken üst düzey çalışanların elinde kötüye kullanım, cinsel taciz ve diğer suistimal suçlamalarıyla öne çıktı.

Ubisoft çalışanlarına kurumsal soruşturma başlatıyor

Ubisoft'ta Assasin's Creed Valhalla Yaratıcı Yönetmeni Ashraf Ismail de dahil olmak üzere oyunda rolünü bırakan ve çevrimiçi olarak ortaya çıkan hayranların cinsel suistimal iddialarından sonra devamsızlık yapan çeşitli çalışanlar oldu. Ubisoft, dün çalışanlarının birçoğuna karşı yapılan çoklu iddialara yanıt olarak yaptığı açıklamada soruşturmanın başlatılacağını açıkladı. Şirket ayrıca, istismar ve zorbalık konusundaki araştırmasının bir parçası olarak dışarıdan danışmanlar da getirmiş. Anlaşılan Ubisoft bu işi olması gerektiği gibi yüksek ciddiyetle yerine getiriyor.

Oyun camiasında cinsel taciz suçlamalarına her gün bir yenisi ekleniyor. Doğruluğu ne kadar tartışılır bilemeyiz fakat #MeToo etiketi ile Twitter üzerinden suçlamalar yapan video oyun sektörünün kadın çalışanlarının sayısı gittikçe artıyor. Bakınca ya bizim masum sandığımız sektörün içerisinde çok büyük pislikler dönüyor, ya da ortada fırsattan istifade yaratılmış büyük bir yıkım var. İşinden istifa eden çalışanlar ve kanalları yasaklanan yayıncı ve içerik üreticilerinin mantıklı bir açıklaması olmalı. Önümüzdeki haftalar içerisinde bu olayların da gündemde eriyip gideceğine eminim. O zamana kadar öğrenebildiğimiz her şeyi değerlendirerek bir kenara yazmakta fayda var.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 02:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 15:57
Eşref abi, dr. disrespect, angry joe noluyo la herkese bi taciz suçlaması. Benim de suçlayasım geldi birilerini, birbirimize taciz suçlaması atalım hadi çocuklar çok eğlenceli diye bi trend mi çıktı noldu
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2020 08:14
Çocukmusun opiğlum sen? Bu nasıl yorum??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2020 00:14
Metoo hareketi o kadar büyüdü ki 15 senelik olayları bile taciz etti beni diye şimdi anlatıyorlar. Tamam bombsheeldeki konuyu destekliyorum ama bu ne ya tiktok akımı mı bu? Gerçekten taciz edilen edilmeyen herkes konuşuyor. Umarım linç kültüründen değil gerçekten yaptıkları için işten atılıyorlardır
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 15:48
Ubisoft rayman oyunu nerde koçum habire assian creed yeter da yepyeni rayman oyunu daha çok real game yakın olsun ama görseller diycemde yeni konsolların real game yetecek güçleri yok 10 "12 tereflops ile o hazzı alamayız neyse o sony ile microsoft'un suçu,,sen rayman oyunu yapta yapıcak bişey yok,
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 11:26
Bir yerde para çoğaldığı zaman işten anlamayan çakallar oraya doluşmaya başlar. Kalitede düşer huzursuzluk artar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft çalışanlarına kurumsal soruşturma başlatıyor
İlginizi Çekebilir