Ubisoft Montreal rehine kriziyle çalkalanıyor

Alparslan Gürlek 14.11.2020 - 12:08
Ubisoft Montreal çalışanlarının rehin alındığı söylentisi hızlıca yayılırken gelen raporlar ile durumu açıklığa kavuşuyor.

Kanada'nın Montreal şehrinde faaliyet gösteren Ubisoft stüdyosu Ubisoft Montreal bugün oyun sektöründe belki de ilk kez rastlanan bir olay ile çalkalanıyor. Assassin's Creed Valhalla, Watch Dogs gibi oyunlardan tanıdığımız Ubisoft'un meşhur stüdyosunda çalışanların rehin alındığı söyleniyordu. Bugün yapılan bir güncelleme ile stüdyo durumu açıklığa kavuşturdu.

Ubisoft Montreal kriz halinde, çalışanların rehin alındığı söyleniyor

Çalışanların kim tarafından ya da ne için rehin alındığıyla ilgili kesin bir bilgi olmamakla birlikte içeriden çıkmayı başaran bir Ubisoft çalışanının açıklamalarından başka açıklama da bulunmuyor. İsmini açıklamayan Ubisoft Montreal çalışanı durumunun iyi olduğunu belirtti. "Daha bilgi veremiyorum çünkü polislerin bunu halletmesi gerekiyor. Çıktım ve iyiyim, şimdi sadece meslektaşlarımı düşünüyorum" dedi.

Ubisoft Montreal rehine kriziyle çalkalanıyor

Daha sonra GameInformer bir güncelleme ile herhangi bir tehdit olmadığını belirtti. Sitedeki güncellemede şu ifadelere yer verdiler:

"Montreal Polisi, bugün Ubisoft Montreal'de meydana gelen olay hakkında bir açıklama yaptı ve herhangi bir tehdit tespit edilmediğini ve yaralanma bildirilmediğini tekrar teyit etti. Polis ayrıca 911 aramasının sahte rehine durumuyla ilgili olduğunu da doğruladı. Yakında bir soruşturma başlatılması planlanıyor. İfadenin tamamı aşağıda okunabilir.

Bu Cuma öğleden sonra, Service de la Ville de Montréal (SPVM), Saint-Laurent Bulvarı ofis binasında bir rehine durumuna yönelik bir çağrıya yanıt vermek için çok sayıda kaynak dağıttı. Çevre hızlı bir şekilde emniyete alındı ve SPVM herhangi bir tehdidin tespit edilmediğini ve herhangi bir yaralanma rapor edilmediğini doğruladı.

Tahliye edilenler, müfettişlerin ifadelerini alacakları bir yere yönlendiriliyor. CIUSS sosyal hizmet uzmanlarından oluşan bir ekip de gerektiğinde onları desteklemek için hazırdır."

Görünen o ki internette hızla yayılan rehine vakası yanlış bir çağrıdan ibaret. Şu an itibariyle çağrının kim tarafından ya da ne için yapıldığı bilinmese de polis soruşturma başlatmış durumda. Çalışanların da ifadelerinin alınacağı bir sorgu süreci sonrasında durumlar elbette daha net bir hale gelecektir. Birçok büyük ve kaliteli oyunla adını oyunculara duyurmuş Ubisoft'un Montreal'deki stüdyosundan gelen rehine haberleri insanları endişelendirse de, şimdilik tehlikeli bir durumun olmadığını belirtelim.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 22:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.11.2020 00:27
Amerikanın karanlık yüzünü oyun bahanesiyle dalga geçer gibi ortaya çıkarıp işlediler. Sağlam uyarı almışlar. Bakalım yeni oyunlarında hala Amerikanın iç işleriyle uğraşacaklar mı, tehdit işe yaradı mı bekleyip göreceğiz.
MK Okuru
MK Okuru 15.11.2020 16:16
hangi oyunda gösterdiler?
MK Okuru
MK Okuru 15.11.2020 15:32
ne amerikası keko musun? kanada!!!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.11.2020 22:00
Eşek şakası olduğu çıktı. Boş işler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.11.2020 20:37
öyle bir vaka olsa polisler dlc olarak ayrı satılır üzgünüm ubisoft swat istiyorsan ultimate versiyon alman gerekiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.11.2020 16:30
iyi bundan sonra belki gerçekçi oyunlar yaparlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.11.2020 13:05
reklam annem reklam.
MK Okuru
MK Okuru 14.11.2020 15:56
Aynısı bizde olsa neler yazardın buralara kim bilir....
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft Montreal rehine kriziyle çalkalanıyor
İlginizi Çekebilir