Ubisoft en etkili yöneticilerinden birini kovdu

Alparslan Gürlek 4.08.2020 - 12:05
Ubisoft çalışanlarına yönelik başlattığı soruşturmalara devam ediyor. Şirketin çok önemli yöneticileri bile bu suçlamalar sonucu işlerinden ayrılıyor.

Ubisoft, geçtiğimiz aylarda başlattığı soruşturma süreçlerine dair gelişmeler paylaşıyor. Şirketin en etkili yöneticilerinden biri olan Tommy François'in Ubisoft'tan kovulduğunu doğruladılar.

Ubisoft cinsel suistimal ve taciz olaylarına hassas

Ubisoft, Verge'ye yönetici Tommy François'in şirketten ayrıldığını doğruladı fakat ayrılış nedeniyle ilgili bir bilgi vermedi. Ancak bir Business Insider raporuna göre François, kadın meslektaşlarına nasıl göründüklerini söylemeyi, insanlara sormadan masaj yapmayı seviyormuş. Hatta iş arkadaşlarına bir önceki geceyi mastürbasyon yaparak geçirdiğini anlatacak kadar geniş bir mezhebe sahipmiş. Ubisoft 6 Temmuz tarihinde François'in iddialarını incelerken onu disiplin iznine ayırdıklarını söylemişlerdi.

François'in ayrılışı, yakın zamanda işyeri kültürü için yoğun bir incelemeye tabi olan Ubisoft'a önemli bir ders veriyor. Assassin's Creed Valhalla yaratıcı yönetmeni Ashraf Ismail de aynı iddialar nedeniyle 24 Haziran'da istifa etmişti. Başkan yardımcısı Maxime Béland'a yönelik iddiaların sosyal medyada ve raporlarda paylaşılmasından sonra Ubisoft, 6 Temmuz'da Béland'ın istifa ettiğini duyurmuştu.

Ubisoft en etkili yöneticilerinden birini kovdu

Béland'ı takiben, bir dizi başka yöneticiler de işten ayrıldı. Bu isimlerin arasında Serge Hascoët, HR Şefi Cécile Cornet, Ubisoft Kanada stüdyolarının genel müdürü Yannis Mallat da bulunuyor. Ancak Business Insider'a göre Cornet hala Ubisoft'ta ve farklı bir rolde çalışıyor.

Ubisoft CEO'su Yves Guillemot, 2 Temmuz'da personele bir e-postada kültür konularını ele almayı amaçlayan bir işyeri kültürü başkanı atamak ve bir "çevrimiçi gizli uyarı platformu" kurmak da dahil olmak üzere kapsamlı iç değişiklikler sözü verdi. Şirket, 22 Temmuz'daki kazanç çağrısında çalışanların "pozitif ve kapsayıcı bir işyeri ortamı yaratma yetenekleri" için bonuslar alacağını söyledi.

Geçtiğimiz ay Ashraf Ismail olaylarından sonra şirket, kendi içine doğru eğilerek cinsel istismar ve suistimal olaylarına bir çözüm getirmeye başlamıştı. O günden bu yana ismini duyduğumuz isimler ile ilgili gelişmeler ve yeni haberler duymaya devam ediyoruz. Gerek Ubisoft'ta gerek ise dünyanın her yerindeki büyüklü küçüklü şirketlerde yaşanan bu olaylar birçok insanın işten kovulmasına kadar gitmiş durumda. Assassin's Creed Valhalla ve önümüzdeki Ubisoft oyunları bu değişikliklerden ne kadar etkilenecek hep birlikte göreceğiz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 18:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2020 00:14
Ubisoft bilinen 3 büyükler arasında potansiyeli olan tek firma ve bu değişikliği de iyi değerlendirsinler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2020 00:01
Ubisoftun memur kafasıyla birbirine benzeyen güzel görünen ama sıkıcı oyunlarını düşününce çokda bi kayıp olmaz gidişleri. Aksine yeni insanlara yer açılacağı için güzel haber bile olabilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft en etkili yöneticilerinden birini kovdu
İlginizi Çekebilir