Ubisoft Montreal'e polis çağıran kişinin Rainbow Six hilecisi olduğundan şüpheleniliyor

Alparslan Gürlek 1.05.2021 - 13:07
Ubisoft Montreal'e içeride bomba ve rehineler olduğu iddiasıyla yüzlerce polis yığan sahte ihbarın, Rainbow Six'ten hile nedeniyle 80'den fazla kez yasaklanan bir oyuncu tarafından yapıldığından şüpheleniliyor.

Geçtiğimiz yılın sonlarında sahte bir çağrıyla Ubisoft Montreal'de insanların rehin alındığını iddia eden ve oraya tam teçhizatlı polis ekiplerinin yığılmasına sebep olan çağrının, Rainbow Six Siege'de hile nedeniyle yaklaşık 100 kez banlanan bir oyuncu tarafından yapıldığından şüpheleniliyor. Hikayenin başladığı yeri kaçırdıysanız, endişelenmeyin, aşağıdaki bağlantıdan rehine krizi haberi ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Ubisoft Montreal için polis ihbarı konusunda yeni şüpheli: Rainbow Six hilecisi

La Presse tarafından yayınlanan bir rapora göre, Montreal'in SPVM polisi, 13 Kasım'da Rainbow Six Siege'de hile yaptığı gerekçesiyle 80'den fazla kez yasaklandığı için intikam almak amacıyla sahte ihbarın Fransız Yanni Ouahioune tarafından yapıldığından şüpheleniliyor.

Mahkeme belgelerine göre Ouahioune, telefon korsanlığı adı verilen bir aldatma tekniği kullanarak 911 ile iletişime geçerek, çağrıyı Ubisoft Montreal binasının içinden geliyormuş gibi gösterdi. Yapılan ihbarda içerideki 40 çalışanı serbest bırakmak için 2 milyon dolar fidye isteyen 5 saldırgandan bahsetti ve aynı zamanda içerideki her şeyi havaya uçurmaya yetecek kadar bomba olduğunu da ekledi.

Tehditler ciddiye alındı ve tam teçhizatlı polis ekipleri hızlı bir şekilde olay yerine ulaştı. Bomba imha uzmanları, bariyerler ayarlandı ve sonunda içerideki 400 kişi, sosyal hizmet uzmanlarının kendilerini beklediği otobüslere tahliye edildi. La Presse'e göre olay Ubisoft'a 1.7 milyon dolara mal oldu. Kaybettiği üretkenlik, 50.000 dolara mal olan psikolojik destek hizmetleri ve ek olarak 40.000 dolar da maddi hasara sebep oldu.

Ubisoft Montreal'e polis çağıran kişinin Rainbow Six hilecisi olduğundan şüpheleniliyor

Aynı şüphelinin Ubisoft'un dahili kreşinin yakınında bir boru bombası olduğunu iddia ettiğini ve aynı zamanda bir Ubisoft yöneticisinin rehin alındığını iddia eden başka bir sahte ihbarın arkasındaki kişi olduğu düşünülüyor. Yanni Ouahioune aynı zamanda yaptığı itiraf ile diğer Rainbow Six oyuncularının hesaplarını çalmayı amaçlayan sahte bir Ubisoft sitesi oluşturduğu için suçlandığını ve 2017'de mahkemelik olduğunu söyledi. Ancak sahte ihbarlar konusunda kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

"Ben hiçbir şey yapmadım. Sadece onların video oyunlarında ile yaptım. Ubisoft'u yalnızca beni oyundan yasakladıklarında küfretmek için aradım. Normalde yalnızca ilgi çekmek için polisi Ubisoft'a gönderdiğimi söylerdim, ancak ben yapmadım."

Yayına göre soruşturma devam etse bile, polis Fransa'nın vatandaşlarını iade etmeyi reddetmesi nedeniyle Ouahioune'nin Quebec olayıyla resmen suçlanması için "çok az şans" olduğunu düşünüyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 00:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft Montreal'e polis çağıran kişinin Rainbow Six hilecisi olduğundan şüpheleniliyor
İlginizi Çekebilir