Ubisoft Nvidia sızıntı iddialarını tekrar alevlendirdi

Murathan Özlü 25.09.2021 - 16:49
Geforce veri tabanında bulunduğu iddia edilen oyun adlarına dair söylentilerin ardından Ubisoft Nvidia sızıntı iddialarını tekrar alevlendirdi.

Ubisoft Nvidia sızıntı iddialarını tekrar alevlendirdi. Geçtiğimiz haftalarda gündem olan God Of War'un PC versiyonunun geleceğini onaylayan "sızıntı"ları Nvidia pek ciddiye almamış, veri tabanında bulunan isimlerin sembolik olduklarını ifade etmişti. Ancak Ubisoft'un, sızıntı listesinin bir kopyasını Github'da tutan yazılımcı Pavel Djundik'e gönderdiği telif hakkı ihtarı söylentileri tekrar alevlendirdi.

Ubisoft Nvidia sızıntı söylentilerini tekrar gündeme getirdi

Nvidia, veri tabanında bulunan Titanfall 3,  Half-Life 2 remaster ve God Of War'un PC versiyonunu da içeren oyun isimlerinin dahili izleme ve deneme" süreçleri için kullanılan takma adlar olduklarını ve çalışanların eğlenmek için böyle isimler koyduklarını ifade etmişti. Ancak Nvidia Geforce gibi bir platformdan sorumlu çalışanların geyim amaçlı da olsa böyle isim değişikliklerine gitmeleri ne kadar doğru, tartışılır.

Ubisoft Nvidia sızıntı

Bahsi geçen listeden rahatsız olan tek firma Ubisoft olduğu için gözler firmanın veri tabanındaki oyunlarına çevrildi. "Project" ile başlayan 4 oyununun veri tabanında bulunduğu iddia edilen Ubisoft'un, hangi oyunları gizlemeye çalıştığı spekülasyon konusu oldu.  Project Orlando takma adlı yapımın Crew 2 DLC'si,  Project Meteor'un ise Assasin's Creed Valhalla DLC'si olduğunu ileri sürenler var.

İstemeden de olsa Streisand etkisini (bir şeyi gizlemeye çalıştıkça daha da fazla ilgi çekmesi ) tetikleyen Ubisoft, gönderilen yasar ihtar ile ilgili şimdilik sessiz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 10:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2021 17:01
Kimse eğlence için o kadar dikkatli iş yapmaz. Random yazı yazarsın lorem ipsum yaparsın fakat bunu yapmazsın
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft Nvidia sızıntı iddialarını tekrar alevlendirdi
İlginizi Çekebilir