Ubisoft ücretsiz oyunu olan Roller Champions iptal edilebilir

Talha Ramazan Yüzmeç 25.07.2022 - 11:03
Ubisoft ücretsiz oyunu Roller Champions'ın iptal edilebileceği iddia ediliyor. Geçtiğimiz günlerde bu iddiayı doğrulayabilecek bir gelişme yaşandı.

Ubisoft ücretsiz oyunu olan Roller Champions, E3 etkinliğinde erken bir demo ile duyurulmuştu. Ancak oyunun tam sürümü 3 sene sonra çıkacaktı. Oyun Ubisoft'un oynaması ücretsiz paten derbisinden esinlenmişti. Bu oyun nedeni bilinmeyen gecikmeler sebebiyle daha yeni piyasaya sürüldü. Oyunculardan çoğunlukla olumlu tepkiler almasına rağmen Roller Champions'ın geleceği hiç parlak görünmüyor.

Ubisoft ücretsiz oyunu Roller Champions'ı maliyeti nedeniyle iptal edebilir

Oyununun amacı üç oyuncudan oluşan iki takımın, topu çemberin içinden geçirmek için paten kullanarak mücadele etmesidir. Türündeki birçok oyun gibi, Roller Champions da gelir elde etmek için mikro dönüşüm sistemini kullanıyor. Ubisoft'un oyunu sadece üç sezonun ardından iptal edeceği iddia ediliyor. Bunun sebebinin Roller Champions'ın piyasaya sürülmesinden bu yana ilgide büyük bir düşüş yaşaması olduğu düşünülüyor.

The Xbox Era podcast‘inin bir bölümünde oyun editörü Jeff Grubb, belirsiz bir kaynaktan Roller Champions üçüncü sezondan sonra iptal edilecek mesajını dinleyenlerine iletti. Kaynağın güvenilirliği konusunda henüz bir bilgi ortaya çıkmadı, ancak Jeff Grub bunun son dakika haberi olduğunu ve iddia asılsız olsaydı konuyu dahi açmayacağını belirtti. Ubisoft, Roller Champions için erken iptal olasılığı hakkında şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı.

Ubisoft ücretsiz oyunu olan Roller Champions iptal edilebilir

Roller Champions şu an da Twitch'te 200 kişilik çok az bir izleyici kitlesini oluşturuyor ve izleyicileri ile 473. sırada yer alıyor. Karşılaştırma yapacak olursak Twitch'te en çok izlenen oyunlar günde ortalama yüzbinlerce izleniyor. Bu durum ise oyuna olan ilginin ne kadar az olduğunu bize gösteriyor. Roller Champions maliyetli olup ücretsiz olması Ubisoft'u çok fazla yormuş gibi gözüküyor. Ubisoft şirket maliyetlerini düşürmek için Splinter Cell VR, Ghost Recon Frontline ve yapım aşamasında olan diğer iki oyunu iptal etmişti. Roller Champions'ide iptal etmesi an meselesi gibi gözüküyor.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 08:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2022 23:22
oyunu kapalı betasında arkadaş grubumuzla deneme fırsatı bulduk oyun gerçekten çok eğlenceli bir yapısı var.Kapalı beta denediğimizde oyun bulma sürelerinin çok uzun olması nedeni ile ara vermiştik.Gerekli finasman sağlanırsa gayet iyi bir konsept aslında
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2022 13:36
oyunda gelen takım arkadaşları aşırı beceriksiz oluşundan dolayı oyun genellikle kaybediliyor. topu tek başına 3 tur attırmaya çalıştıran arkadaşlar var. direk siliyorum
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2022 17:05
Yeni nesilde hemen beceri istiyor kendinde olmadığı halde. Oyunu insanlar bilerek doğmuyor ama takım oyuncusu olur ve iyi niyet gösterirsen o bilen tek tasıyan adamdan daha faydalı oluyorsun takıma bunu anlamıyorsunuz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2022 12:12
Oyun biraz değişikti tutmadı. futbol-basketbol karışımı gibi yapsalardı daha çok tutardı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft ücretsiz oyunu olan Roller Champions  iptal edilebilir
İlginizi Çekebilir