Dövüş oyunu sevenler için PXN'in Arcade Stickini test ettik

Furkan Güler 22.05.2018 - 16:22
Dövüş oyunu deneyiminizi bir yukarı seviyeye taşıma vakti geldi.

90’lı yıllarda arcade salonlarda gençliğinizi veya çocukluğunuzu jeton aramakla geçirip, Mortal Kombat oynarken Yeşil Ninja’yı görmüş şanslı biriyseniz, dövüş oyunlarında muhtemelen her zaman kontrolcü yerine arcade stickleri tercih ediyorsunuzdur. Dövüş oyunlarının çoğunda kontrolcüye nazaran daha rahat bir oynanış sunan bu arcade stickler, özellikle konsol oyuncularına hitap ediyor. Başta Street Fighter ve Tekken olmak üzere Mortal Kombat dahil dövüş oyunu serilerinde daha rahat kombo yapmanıza imkan veren bu arcade sticklerden piyasada yüzlerce bulunmakta. Biz de bunlar arasından bu sefer elimize geçen PXN’in Arcade Fightstick’ini sizler için inceledik.

PXN Arcade Fightstick ürününü test ettik

Çinli bir üretici olan PXN’in sunduğu bu arcade stickin PlayStation 4, Xbox One, PC ve hatta PlayStation 3 ile birlikte uyumlu çalıştığını belirtelim. Eski nesil bir konsolu desteklemekle müşteri potansiyelini büyüten PXN, bu sayede tüm oyunculara hitap edebiliyor. Arcade makinelerde yer alan tuş takımı daha modern bir şekilde yeni nesil oyunculara sunan PXN, sahip olduğunuz oyun sisteminizde güzel vakitler geçirmenize yardımcı oluyor. Tasarım olarak çok ileri bir seviyede olmayan bu arcade stick, fiyatına göre oldukça kullanışlı. Malzeme kalitesi olarak fena olmayan PXN’in bu modeli, dövüş oyunlarını oynarken heyecanlandığınız sırada sizin ağır darbelerinize karşı dayanabilecek şekilde dizayn edilmiş. Yani bu kısımda eğer oyunlarda rekabeti önemseyen bir oyuncuysanız, gönlünüzü rahat tutabilirsiniz.

Ucuza Arcade Stick arayanlara: PXN'in Arcade Stick İnceleme

Tabi arcade sticklerde tasarım ve dayanıklılık dışında en önemli olan unsurun tuşların tepki süresi olduğunu unutmamanız gerekiyor. Elimizde bulunan dövüş oyunlarında test ettiğimiz PXN’in bu modeli, bu kısımda da bizden geçer notu almayı başardı. 10 adet tuşa sahip olan elimizdeki bu arcade stick, ayrıca klasik 8 yönlü bir analoga da sahip. Bu tuşların haricinde cihazda 7 adet daha tuş bulunuyor. Turbo tuşu ile ekstra butonları aktif hale getirebilirken, Macro butonu sayesinde kendi stilinize özel makrolar oluşturabiliyorsunuz. Macro tuşuna bastığınızda, cihazın üzerinde bulunan LED ışık yanar yanmaz makronuzu kaydedip, tekrar Macro tuşuna bastığınızda ayarladığınız kombinasyon hazır hale geliyor. Makroyu silmek için ise Macro tuşuna belirli aralıklarla iki kere basmanız yeterli. Tuşlar haricinde sol üstte bulunan anahtar tuşla ise analog kontrolcüyü d - pad’e çevirmek mümkün oluyor.

Kurulum aşamasında herhangi bir ekstra yazılıma ihtiyaç duymayan ürünü taktığınız gibi çalıştırabiliyorsunuz. Boyut olarak pek fazla büyük olmayan PXN’in bu modelini, günlük kullanımda sırt çantanızda taşıyabilirsiniz. Sona geldiğimizde eğer makul fiyatlı bir arcade stick arıyorsanız, reçetenize PXN’in bu modelini yazıyorum. Segment olarak pek yukarılara oynamayan, ancak fiyat performans açısından rakipsiz olan bu cihazı gönül rahatlığı ile kullanabileceğinizden eminim.

Eğer dilerseniz, ürünün detaylarına buradan ulaşabilirsiniz:

https://tr.gearbest.com/game-controllers/pp_672653.html?wid=90&lkid=14140063

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 20:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2020 01:46
Size güvenip aldım ama macro anlattığınız gibi olmadı kullanma klavuzuda açıklayıcı değil herhangi bir videolu anlatımda bulamadım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.05.2018 22:41
Arcade Sticklerde analog olmaz. 8 way switch olur klik sesini de o çıkarır.(Bi google analog nedir öğrenin ) arcade stick tercih edilmesinin temel sebebi analog olmamasıdır. Bide gearbest de sadece türkiyede var olan sacma sapan vergiler dahil degil fiyatlara ona göre alın hesaplayın
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ucuza Arcade Stick arayanlara: PXN'in Arcade Stick İnceleme
İlginizi Çekebilir