Dünya ülkelerinin destekledikleri hackerlar savaşa hazırlanıyorlar

Onur Güner 19.12.2017 - 20:19
WanaCry cevabı her an gelebilir!

Az önce iki haber yapmış ve ilkinde dünyayı sarsan WanaCry virüsünü yapanın Kuzey Kore olduğunun açıklandığını söylemiştim. Hemen arkasından ise yaptığım haberde Steam'in bazı özelliklerinin Çin'de erişime kesildiğini söylemiştim. Şimdi de ortaya çok daha ciddi bazı söylentiler çıktı. WanaCry virüsünün arkasındaki ismin Kuzey Kore destekli Lazarus grubunun anlaşılmasından sonra Amerika, İngiltere, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda'nın Asya ülkelerine siber savaş açabileceği söylendi. Öyle ki deepweb mesajlaşma odalarında ve forumlarında dolaşan bilgilere göre ülkelerin destekledikleri hacker grupları bu siber savaşa hazırlanmaya başlamışlar bile. İddialara göre Çin de ilk tepki olarak Amerikan tabanlı Steam'i resmi olarak ülkede engelleyerek bir nevi siber ambargo uygulamış.

Ülkeler çok büyük siber savaş için hazırlık mı yapıyor?

Avrupa-Amerika kıtası ülkelerinin destekledikleri hacker gruplarıyla Asya ülkelerinin destekledikleri hacker grupları arasındaki savaş her an başlayabilir. Şu an için siber alem, pimi çekilmiş bir bomba olarak yorumlanıyor. Zira ufacık bir kıvılcımda her an o bomba patlayabilir. Yaşanacak olası bu siber savaşta ise tarafsız ülkelerin de büyük oranda (milyonlarca dolar zarar) etkileneceği de söylentiler arasında. Bildiğiniz gibi WanaCry virüsünden ülkemiz de etkilenmişti. Bakalım bu olası siber savaşta ülkemiz de yer alacak mı yer alacaksa hangi tarafta olacak merak konusu. Sizce ülkemiz bu siber savaşta yer almalı mı?

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 22:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2017 23:14
Bende diyorum bu korenin IPleri neden revaçta. Bu sıralar konulu filmler izlemeyin, yetişkin içerikli oyunlar oynamayın, daha doğrusu izlemek ve oynamak için vpn kullanmayın. Kullanıyorsanızda batı ülkelerinden olsun almanya, fransa falan. Tabii siz hiç öyle şeyler yapmazsınız da, belki kuzeniniz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2017 08:58
olan bize olur arada
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2017 02:28
bizde yer alırız bı şekilde merak etmeyin. alman hackerler turk nickleri ile ruslara saldırır fln.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2017 00:20
Random buton una basak hangisi gelirse ben arkadan hel lerim sen dal
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2017 23:51
Tarafsız olunca da zaten etkileneceksek tarafsız olmaya gerek yok belki bir çıkarımız bir kozumuz olur. Boştan yere etkilenmektense bari bir sebebi olsun öyle etkilenelim (veya etkilenmeyelim?)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ülkeler çok büyük siber savaş için hazırlık mı yapıyor?
İlginizi Çekebilir