Unknown 9 Awakening PS5 ve Xbox Series X için duyuruldu

Alparslan Gürlek 28.08.2020 - 01:19
Unknown 9 Awakening ile bilinmezliklerle dolu Unknown 9 evrenine katılıyoruz. Oyun PlayStation 5, Xbox Series X ve PC için çıkacak.

Unknown 9 Awakening sizi gizemlerle dolu bir evrenin içine çağırıyor. Biraz girip araştırdım ve gerçekten bu adamların bir grup ruh hastası dahi olduklarını düşünmeye başladım. Sadece oyun değil, görünmeyen kısımda da gerçekten çok enteresan çalışmalar yapan bu ekibi ve oyunu gelin inceleyelim.

Unknown 9 Awakening sadece görünenin bir parçası

Hindistan'ın Kalküta sokaklarında büyüyen ve kendi ölümünün hayallerinin peşini bırakmayan Haroona, görünmeyeni manipüle etmek için doğuştan gelen gizemli yeteneklerini anlamaya çalışıyor. Bir akıl hocası kısa süre sonra Haroona'nın doğuştan gelen yeteneklerini geliştirmesine yardım eder, ona The Fold olarak bilinen gizemli gizli boyuta erişmeyi öğretir ve onu bu yeni diyarın gizemlerini çözme yolculuğuna çıkarır.

Reflector tarafından geliştirilen Unknown 9: Awakening görünenden biraz daha fazlası. Unknown 9 evreninin bir parçası olarak tasarlanan oyun üçüncü şahıs bakış açısına sahip bir aksiyon-macera oyunu. Hem taban hem de yüzey olarak gerçekten çok güçlü. Taban olarak kimseye belli etmeden oluşturdukları evreni arkasına alıyor ve oyunun yüzeysel kısmı olan grafik ve animasyonları enfes duruyor. Üçüncü şahıs bakış açısıyla oynanacak olması da oyunun görsel etkileşimini önemli kılan unsurlardan birisi.

Evren başlı başına bir düğüm ve bilinmezlikten oluşuyor

Unknown 9 adını verdikleri gizemli evreni bulmacalar, gizli şifreler, herkese açık dijital ses dosyaları ve tarayıcı üzerinden yapılabilen kişilik analizi testleriyle destekliyorlar. Bütün parçaları tamamen kullanıcı etkileşimli ve çözülmeyi bekleyen birer gizem. Unknown 9: Chapters adını verdikleri bir test size sorular sorarak ünlü düşünür, filozof ve bilim adamlarının sözleriyle destekleyerek ilerletiyor. Testin sonunda sizden bir kod istiyor, sol tarafta ise hemen fragman beliriyor. Yayınlanan fragmanda birçok oyuncunun fark etmediği bir detay var. Sadece merakımdan girip ağır çekimde izledim ve bir adresle karşılaştım. İşte kimsenin fark etmediği 25. kareye gizlenmiş detay.

Unknown 9 Awakening PS5 ve Xbox Series X için duyuruldu

Şifreyi çözmeye henüz devam etmedim ancak gördüklerim beni oyun için fazlasıyla heyecanlandırsa da daha çok Unknown 9 evreninin barındırdığı gizemleri bulmaya teşvik etti.

Oyuna dönersek, Unknown 9 Awakening PC, PlayStation 5, Xbox Series X platformları için bu yılın sonuna doğru çıkacak.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 05:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.08.2020 11:43
Oyun aşırı güzel duruyor, umarım bekleneni verir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Unknown 9 Awakening PS5 ve Xbox Series X için duyuruldu
İlginizi Çekebilir