Yeni PS5 patenti DualSense ile ilgili detaylar içeriyor

Alparslan Gürlek 25.08.2020 - 16:46
PlayStation 5 için sunulan bir patent, DualSense kontrolcüsünün kullanıcıları onu nasıl tuttuklarına göre algılayabileceğini öne sürüyor.

Yakın zamanda onaylanan bir PlayStation 5 DualSense patenti, Sony'nin yeni nesil kontrolcüsünün belirli kullanıcıları yalnızca onu nasıl tuttuklarına göre belirleyebileceğini öne sürüyor. Henüz ortada kesin bir açıklama ve duyuru bulunmasa da patent çalışması fikirlerimizi şekillendirecek bilgileri beraberinde getiriyor.

Yeni patente göre DualSense, onu tutan PlayStation 5 kullanıcısını algılayabilecek

SegmentNext (VGC aracılığıyla) tarafından bildirildiği üzere, bu patent denetleyicinin konumunu, yönünü ve maksimum ve minimum hızı gibi telemetri verilerini toplamak için jiroskop ve ivmeölçer dahil olmak üzere DualSense sensörlerini kullanacak bir sistemi açıklıyor. Örnek vermek gerekirse, 60 saniye gibi belirli bir süre içindeki kontrolcünün minimum hızını hesaplamak için bazı sensörlere sahip.

Denetleyici tarafından kullanıcı verilerine dair bir eşleşme bulunduğunda ise, kullanıcıdan algılanan profili kabul etmesini veya reddetmesini isteyecek. Bu patent, birden çok hesapta manuel olarak oturum açma sorununu gidermeyi ve daha sorunsuz bir deneyim sağlamayı hedefliyor. İşin ilginç yanı bu patentin DualSense ile sınırlı kalmamış olması. DualShock, PlayStation Move , PSVR başlığı gibi daha fazla cihazla da çalışabileceğini gösteriyor.

Yeni PS5 patenti DualSense ile ilgili detaylar içeriyor

Tabi her zaman şirketler tarafından patent başvurusu yapıldığına dikkat çekmek gerekiyor. Bu özel başvuru, bunun dünyanın her yerindeki PS5 sahiplerinin kullanabileceği bir özellik olduğunu garanti etmiyor.

Sony tarafından sunulan diğer yeni patentler arasında, PlayStation 5 kullanıcı arayüzünün neye benzeyebileceğine dair bir fikir veren, oyunculara bir oyunda takılıp kaldıklarında yardımcı olabilecek AI aracı, PS1, PS2 ve PS3 oyunlarını oynamak için bir bulut sistemi ve daha fazlası bulunuyor.

Biliyorsunuz daha önce de bir PS5 patenti ile PSVR hakkında bazı yenilikler üzerine bir haber daha yapmıştık. Yeni PSVR patenti ile popüler bir aksesuar haline gelen sanal gerçeklik başlığının yeni özelliklerine değindiğimiz haberi de buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Ayrıca PlayStation 5 için duyurulmuş bağımsız oyunlar ve sektörün dengeleri üzerine yazdığımız makaleyi ve fiyatı tam anlamıyla netleşmese de ortada dolaşan söylentilerle az çok bilinen konsolun ülkemiz için fiyatlandırması konusunda yazdığımız makaleyi de dilerseniz okuyabilirsiniz. PlayStation 5 için henüz duyurulmuş resmi bir çıkış tarihi yok ancak Kasım ayında çıkacak olan Xbox Series X'i göz önüne alırsak Sony de fazla gecikmek istemeyecektir.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.08.2020 18:23
Hay dual sensenin... Ps5 in başka bi cacığı yok galiba. Sürekli gamepad övüyorlar )))
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.08.2020 02:18
Arkadaş şu millattan önce kalmış. Ergonomik olmayan analogları değiştirin artık ne güzel touchpad koyabilirsiniz analogların yerine. Hedef almak için eski toplu mouse sistemi gibi çubuk kullanıyoruz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.08.2020 21:31
Yaw 3 aydan az kalan bi mala ne on siparis ne fiyat bi B...ok belli degil dual sensesinin baslicam tr de ne olacak fiyat 10 bin mi 8 binmi artik aciklansa gaz bulduk deyipte ekonomi batmis muhim deil goruntusu gibi euro 20 lira olmadan cik artik
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni PS5 patenti DualSense ile ilgili detaylar içeriyor
İlginizi Çekebilir