Ünlü Hearthstone sunucusu, protesto için Blizzard'dan ayrıldı

Furkan Güler 13.10.2019 - 02:14
Blizzard ne yapacak?

Blizzard'ın son yıllarda en çok başarılı olduğu oyunun Hearthstone olduğunu tahmin edebiliriz. Blizzard oyunlarıyla alakası olmayan oyuncuları bile kendine çekmeyi başaran sevilen yapımın, aynı şekilde ilgi gören birden fazla espor ligi bulunuyor. Bu espor liglerinden en büyüğü olan ve bizzat Blizzard tarafından desteklenen Hearthstone Grandmasters'ın sunucusu olan Brian Kibler, firmayı protesto etmek için Blizzard'dan ayrıldı. 39 yaşındaki sunucu, Medium üzerinden yayınladığı paylaşımda, Blizzard'ın Hong Kong olaylarını desteklediği için yasakladığı espor oyuncusu Chung “Blitzchung” Ng Wai'nin yanında olduğunu belirtti.

Ünlü Hearthstone sunucusu, protesto için Blizzard'dan ayrıldı

Kart oyunları tarafında Magic'den gelme olan Brian Kibler, oyuncular arasında saygı değer bir konumda bulunuyor. Magic'in en ünlü espor turnuvası Hall of Fame'i başlatan isimler arasında bulunan Kibler'ın Blizzard'dan ayrılması, hayranlarını şaşırttı. Çin pazarında Hearthstone ve diğer oyunlarıyla etkili olan Blizzard'ın, Hong Kong olayları konusunda ne yapacağını merak ediyoruz. Daha da önemlisi, önümüzdeki ay düzenlenecek olan Blizzcon 2019 fuarında, fuara katılan oyuncular muhtemelen bu konuyu gündeme getirecektir. Bakalım yetkililer nasıl adımlar atacak?

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 12:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.10.2019 08:23
yaw nekadar sacma protestonu oyun dışında yap neden bir organizasyonda artislik yapıyorusun bence blizzard iyi yapmış banladıgına
MK Okuru
MK Okuru 14.10.2019 11:02
Kardeşim biraz okusan keşke hemen yorum yapmadan önce :) İlk olarak Blitzchung sloganını "oyun" içinde, turnuva sırasında yaptı. Sonrasında Blizzard da tavrını yine oyun içinde, onu turnuvadan banlayarak yaptı. Doğal olarak Kibler'ın da protestosunu oyun içinde yapması son derece mantıklı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ünlü Hearthstone sunucusu, protesto için Blizzard'dan ayrıldı
İlginizi Çekebilir