1/3

Unutulmaz Kahramanlar – Bölüm 2

Rafet Kaan Moral 24.01.2014 - 14:45
Bayanların yeri ayırdır hep
Dün sizlere Unutulmaz Kahramanlar - Bölüm 1 ile macera oyunları dünyasında iz bırakmış erkek kahramanlardan birkaçını kısaca tanıtmıştık. Makalenin ikinci ve son bölümünde ise önce çıkan bayan kahramanlardan on tanesini seçip listemizi belirledik. Dilerseniz fazla uzatmadan hemen sıralamamıza geçelim.  

10) Nina Kalenkov – Secret Files Serisi
Rus kızıl Nina Kalenkov ile Secret Files serisinde tanışmıştık. Bilim adamı babası ansızın ortadan kaybolunca babasının asistanı Max ile hiç beklenmedik bir serüvene yelken açmıştık.

Unutulmaz Kahramanlar – Bölüm 2
Belki serinin ikinci ve özellikle üçüncü oyunu pek parlak değildi ama ilk yapım Tunguska ile hem Secret Files hem de Nina macera oyunları dünyasında yer edinmesini fazlası ile başarmıştı. İnatçılığı, cesareti, merakı ve yeri geldiğinde yaptığı espriler ile güzeller güzeli Nina listemizin on numarası.   

9) Heather Mason – Silent Hill 3

Belki Silent Hill 3 birçok kesime göre serinin en iyi oyunlarından birisi değildi ama Heather’ı da kim unutabilir ki? İlk canavarı ile karşılaştığında duyduğu korku, çaresizlik hissi ama en önemlisi hayatta kalma arzusu ile birçoğumuzu kendine bağlamayı başarmıştı Heather.

Unutulmaz Kahramanlar – Bölüm 2
Ürkek ama bir o kadar da merak içindeki hareketleri ile hepimiz sevimli ve güzel Heather’ı hayatta tutmak için tüm gücümüzü ortaya koymuştuk. Belki oyunda fazla bulmaca çözmüyorduk ama Heather’ın duygularını birebir yaşıyorduk.  Dolayısıyla Heather dokuz numarada.

8) Victoria McPherson – Still Life Serisi
Büyükbabası Gustav’ın izinden giden Victoria da yine aynı adımları takip etti ve listemizin sekiz numarasındaki yerini aldı. Still Life ve Still Life 2’de bir FBI ajanı olarak karşımıza çıkan Victoria, Gustav’dan daha atak bir yapıya sahip. Still Life 2 açıkçası hayal kırıklığı olmuştu ama ilk oyunda Victoria ile maskeli katilin izini sürerken soluksuz anlar yaşamıştık.

Unutulmaz Kahramanlar – Bölüm 2
Birçoğumuz Victoria ile kek pişirememiştik ama pratik ve parlak zekâsı sayesinde de hepimiz Victoria’ya katili yakalaması için büyük çabalar sarf etmiştik. Still Life bu kadar başarılı olduysa bunda Victoria’nın rolü da azımsanamaz.