Valheim düşük FPS sorunu mu yaşıyorsunuz? Çözüm çok basit

Alparslan Gürlek 10.03.2021 - 13:08
Eğer Valheim oynarken sisteminiz iyi olduğu halde düşük FPS sorunu yaşıyorsanız, bu çözüm size kahkahalar attırabilecek kadar basit.

Valheim sizden mükemmel güçlü sistemler isteyen ağır bir oyun değil. Ancak bağımsız bir oyun olduğu için aşırı büyük bütçelerle geliştirilmedi. Bu nedenle Valheim oynarken düşük FPS sorunu yaşayan kullanıcıların sayısı hayli fazla. Grafiklerine de baktığımızda, bu oyunun kasması için hiçbir sebep göremiyoruz, değil mi? Sorun tam olarak işin teknik kısmında. Şimdi size bahsedeceğimiz yöntem oyunda saniye başına kare sayısı değerinizi artırabilir.

Valheim düşük FPS sorunu - FPS artırma

Reddit üzerinde bir kullanıcı, çok can alıcı bir tespit yaptı. Valheim ne kadar "tam ekran" moduna ayarlarsanız ayarlayın, tam ekran çalışmıyor. Bunun yerine çerçevesiz pencere modunu kullanıyor. Aslında birçok oyunda bu mod performansı yükseltse de, Valheim için düşük FPS sorunu ile sonuçlanıyor. Peki oyunu tam ekranda çalıştırmak için neler yapmanız gerekiyor? Çözümü çok basit.

Ayarlardan tam ekran moduna ayarlamanız ne yazık ki yetmiyor. Tam anlamıyla tam ekrana geçtiğinden emin olmamız gerek. Eğer oyun açıkken ALT+TAB ile sekme değiştirdiğinizde oyun simge durumuna küçülmek yerine arkada çalışıyorsa, tam ekranda değildir. Valheim'i tam ekranda çalıştırmak için aşağıda yer alan kodu Steam'den başlatma seçeneklerine girmeniz gerekiyor. Bu, oyunu tam ekranda çalışmaya zorluyor. Adım adım anlatalım.

  • Steam kütüphanenizden Valheim'in üzerine sağ tıklayın
  • Açılan menüden "Özellikler" kısmını seçin
  • Genel sekmesinin en alt tarafında "Başlatma seçenekleri" kısmını göreceksiniz
  • Başlatma seçenekleri kısmına "-windows-mode exclusive -screen-fullscreen" yazın

Valheim düşük FPS sorunu mu yaşıyorsunuz? Çözüm çok basit

Oyun tam ekran moduna geçince, ekran kartınız ve işlemcinizden gerçek anlamda faydalanmaya başlayacak. Eğer hala tam ekrana geçmediğini düşünüyorsanız ALT+ENTER yaparak teyit edebilirsiniz. Sisteminize yük binmiş olsa da, oyununuzun performansı hayli yükselecek. Fakat bir hususu daha belirtmek gerekiyor. Eğer oyunu Vulkan API ile açtıysanız, bu yaptığımız işe yaramayacaktır. AMD ekran kartınız yoksa Vulkan zaten performansı artırmıyor. Bu nedenle DirectX ile oyunu açmalısınız. Aksi takdirde oyunu tam ekran açılmaya zorlayamazsınız. Eğer oyun tam ekranda açılırsa müthiş bir FPS yükselişi sizi bekliyor. Evet, Valheim düşük FPS sorunu için çözüm bu yöntem için bu kadar basit. Farklı yöntemler de var ve öyle görünüyor ki geliştirici durumu toparlayana kadar biraz daha bu şekilde idare edeceğiz. Yazıdaki yöntemi denediğinizde, lütfen işe yarayıp yaramadığını yorumlarda da belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 03:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.12.2022 18:11
i5 11 nesil 12 gb 192 bit ve 16 gb ram 600 psu ama neden fbs bazı oyunlarda kasmıyor sea of thierf mesela deniz oyunu online birde düşün ama bu oyunda valhaim fps düşük hafif kasma var virüs desem anti virüs kullanıyorum temiz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.09.2021 21:01
BÜTÜN AYARLARI DENEDİM SON MODEL BİLGİSAYARIMDA 6 FPS ALIYORUM :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2021 20:02
alt+enter yapınca ne oluyor da full ekran olduğunu anlıyoruz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 03:58
hahahahaha
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2021 20:55
Hala borderless sayılıyor benim oyun...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valheim düşük FPS sorunu mu yaşıyorsunuz? Çözüm çok basit
İlginizi Çekebilir