Valheim World Generator nedir? Nasıl kullanılır?

Alparslan Gürlek 8.03.2021 - 16:42
İçine atlayacağınız dünyayı seçmenizi sağlayan Valheim World Generator aracı, oldukça kullanışlı ve kullanması bir o kadar kolay.

Oyun için hayran yapımı yeni bir araç olan Valheim World Generator, oldukça kullanışlı. Oyunun otomatik oluşturulan ve "seed" kodları üzerine kaydedilen dünyaları, bazen umduğumuz gibi olmayabiliyor. Bu araç sayesinde hem oynayacağımız dünyayı deneyerek seçebiliyoruz, hem de dünya üzerindeki ileride bulmakta zorlanacağımız bazı yerleri öğrenebiliyoruz. Tabi bu hile yapmak gibi olabilir, fakat eğer hile yapmak istemiyorsanız da sizin için farklı seçenekler mevcut. Kısa sürede internette fırtına estiren Valheim için yeni araçlar da yavaş yavaş geliyor.

Valheim World Generator ile içine atlayacağınız dünyayı kendiniz seçin

Unity ile web tarayıcıları için geliştirilen bir araç olan Valheim World Generator, sizden hiçbir ekstra indirme talep etmiyor. Web tarayıcınız üzerinden tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bu yeni araç, hem çok kullanışlı hem de bir o kadar kolay. Ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. Eğer daha önce oynadığınız dünyalardan memnun değilseniz, bu araç sayesinde önce görüp, sonra içine atlayabileceksiniz. Aynı zamanda hali hazırda oynadığınız dünyanın seed kodu elinizdeyse, haritada bulamadığınız bazı şeylerin yerini görmek için de kullanabilirsiniz.

Basitçe sayfaya girdiğinizde sol tarafta seçimler, sağ tarafta ise boş bir kısım sizi karşılayacak. Eğer oynamak istediğiniz dünyadaki nesnelerin ve bossların yerini görmek istiyorsanız, seed kodunuzu en üstte bulunan metin kutusuna girmeniz gerekiyor. Eğer yeni bir yerde, yeni bir başlangıç yapmak istiyorsanız, araç size rastgele seed kodları veriyor. Beğendiğiniz haritayı bulana kadar rastgele şekilde haritalar getirebiliyorsunuz.

Valheim World Generator nedir? Nasıl kullanılır?

Varsayılan olarak sadece yeniden doğma noktanızı gösteren araç, daha fazlasına da olanak sağlıyor. Tabi "bu biraz hile gibi, yapmayayım en iyisi" diyorsanız seçim sizin. Yine de basitçe oradakilerin ne işe yaradığını açıklayayım.

Visible Layer (Görünür katmanlar) açılır menüsü ne işe yarar?

Size arazinin katmanlarını gösterir. Eğer "Full Terrain" açıksa biyomları, denizleri ve araziye dair her şeyi görebilirsiniz. Eğer "Biomes Only" açıksa, yalnızca biyomları gösterir ve "No Terrain" seçtiğinizde ise yalnızca sisleri gösterir.

Visible Locations (Görünür lokasyonlar) kısmında neler var?

Valheim World Generator kullanırken haritada bir şeylerin yerini göstermeye yarayan bir kısım. Alt tarafta Türkçe açıklamalarını bulabilirsiniz.

  • Show Spawn = Yeniden doğma noktanızı gösterir.
  • Show Bosses = Bossların haritada nerede olduğunu gösterir.
  • Show Camps = Kampları gösterir.
  • Show Trader = Haldor'un yerini gösterir (Oyun içindeki tacir).
  • Show Tomb/Crypt = Mezarları gösterir.
  • Show Troll Caves = Troll mağaralarını gösterir.
  • Show Structures = Yapıları gösterir.
  • Show Ship Wrecks = Gemi enkazlarını gösterir.
  • Show Guck = Oyunda Guck adı verilen nesnenin yerlerini gösterir.
  • Show Misc = Oyunun akışı için şart olmayan diğer şeyleri gösterir.
  • Show Runestone = Hikayeye dair ipuçları bulabileceğiniz rün taşlarının yerini gösterir.

Bütün bunları yaptıktan sonra oyuna aktarma kısmına geldik. Basitçe ayarladığınız ve hoşunuza giden dünya için, en sol üst kısımda "seed" kodunu göreceksiniz. Buradaki kodu kopyalayın, oyunda yeni dünya oluşturmak için gelen pencereden "seed" kısmına yapıştırın. Bu şekilde basitçe World Generator yardımıyla bulduğunuz dünyada Valheim oynayabileceksiniz.

İlginizi çekebilir:
Valheim İnceleme (Erken Erişim) - Bu oyunun sırrı ne?

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 17:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2021 14:40
Olmamış.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valheim World Generator nedir? Nasıl kullanılır?
İlginizi Çekebilir