Valorant EMEA bölgesi için 2022 eSpor takvimi açıklandı

Ersin Kılıç 14.12.2021 - 11:04
2022’de VALORANT’ı dünyanın en büyük FPS esporu yapmayı hedefleyen Riot Games, VALORANT esporu için planlarını açıkladı.

Açılış yılının ardından 2022’de EMEA’daki VALORANT esporu, bir dizi önemli ve heyecan verici gelişme ile çok katmanlı bir ekosistem haline geliyor. Amatör ve kendini göstermeye hazır profesyonel oyuncular, yeni oluşturulmuş VALORANT Regional Leagues ve VALORANT Regional Circuits'de mücadele edecek. Game Changers programıyla kadınlara öne çıkma fırsatı tanınacak ve VALORANT Champions Tour’da gerçekten seçkin VALORANT yıldızlarına yer verilecek.

Valorant EMEA bölgesi için 2022 eSpor takvimi açıklandı

Valorant EMEA bölgesi için 2022 eSpor takvimi açıklandı

VALORANT Champions Tour

VALORANT Champions Tour, EMEA'daki FPS esporunun zirvesi haline geldi ve 2021 sezonu hem takımlar hem de topluluk için inanılmaz ve unutulmaz anlara sahne oldu. 2022'de ise EMEA VCT'nin yapısı tüm bölgeye uyacak şekilde değiştirilecek. Geniş EMEA şemsiyesi altındaki yerel bölgelerin hepsine büyüme ve sağlıklı bir rekabet düzeyi yakalama imkânı tanınacak. 

VALORANT Champions 2021'de yer alan dört EMEA takımı, 2022'deki VCT I. Aşama'ya davet edilecek. Kalan sekiz takımlık yer ise, bölgelere özel iki farklı ön elemeyle sahiplerini bulacak. Avrupa için dört, Türkiye için iki ve BDT için iki takımlık yer ayrıldı. MENA'daki takımlar bu elemelerde mücadele edebilecek.

Takımlar, VCT II. Aşama'ya VCT terfi turnuvası aracılığıyla dahil olacak. I. Aşama'da sekiz VRL'nin galibi olan takımlar, en alttaki iki VCT takımıyla kalan iki yer için mücadele edecek. Genel VCT formatıyla ilgili daha fazla bilgi 2022’nin başında paylaşılacak.

VALORANT Regional Leagues (VRL’ler)

VRL'ler, bölgesel VALORANT esporunun zirvesi olacak. Ulusal bir havaya sahip olmakla birlikte bölgede gelişmekte olan yeteneklere çok çekişmeli bir mücadele ortamı sunacak.

Valorant EMEA bölgesi için 2022 eSpor takvimi açıklandı

2022’de sekiz tane yeni EMEA VRL düzenlenecek:

  • İspanya (Portekiz ve İtalya'daki oyuncular da bu lige katılabilecek) - Düzenleyen: LVP
  • Fransa (Benelüks'teki oyuncular da bu lige katılabilecek) - Düzenleyen: Freaks 4U Gaming
  • Birleşik Krallık, İrlanda ve Nordik Ülkeler - Düzenleyen: Freaks 4U Gaming
  • Polonya ve Doğu Avrupa (İsrail'deki oyuncular da bu lige katılabilecek) - Düzenleyen: FRENZY
  • BDT - Düzenleyen: GIG Me
  • MENA - Düzenleyen: Calyx Gaming
  • Türkiye - Düzenleyen: ESA Esports
  • DACH - Düzenleyen: Freaks 4U Gaming

Bu ligler Riot Games’in iş birliği içinde olduğu organizatörler tarafından düzenlenecek. Sezon 2 Aşama’dan oluşacak. Turnuvada yer alacak takımların belli bir kısmı, en azından sezonda bir kere VRL ön elemeleri ile belirlenecek. 1. Aşama'nın sonunda VRL galipleri VCT Promotion Tournament'ta yarışmaya hak kazanacak. 2. Aşama'da VRL galipleri VRL EMEA finalinde yer almak üzere yarışacak. [Not: VRL ön elemelerinin sayısı ve takımlara ayrılan kontenjan sayısı yukarıda bahsedilen VCT terfi turnuvasına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.]

Yeni VRL turnuvaları yüksek beceri düzeyindeki oyunculara tatmin edici rekabet deneyimleri yaşatmanın yanı sıra, onlara sağlıklı ve üst düzey bir rekabet olanağı sağlayan yapısal bir ekosistem içerisinde becerilerini geliştirmek için nadir bulunan bir fırsat sunacak. 2022 VRL sezonu 24 Ocak'taki ön elemelerle başlayacak ve ilk bölünme 14 Şubat haftasında başlayacak. 

Game Changers EMEA

Tüm dünyadaki Game Changers girişimiyle muhteşem bir yıl geride kaldı. Takımlar buraya savaşmaya geldiğini (#HERETOSLAY) kanıtladı. Şimdi de VCT Game Changers EMEA'nın kalmaya geldiğini gösterme zamanı!

Valorant EMEA bölgesi için 2022 eSpor takvimi açıklandı

2022'de birbirinden heyecan verici üç tane VCT Game Changers EMEA turnuvası düzenlenecek. İlki ocakta, diğer ikisi de sırasıyla mayıs ve eylül aylarında başlayacak. Bu etkinliklerde başarı gösteren takımlar ekim ayında düzenlenmesi planlanan Global Game Changers turnuvasına katılmaya hak kazanacak. Ayrıca, Game Changers EMEA Academy programı da başlıyor. Burada yeni takımlar ve arkadaşlar yıl boyunca altı taneye kadar turnuvada yarışacak.

Game Changers, kadınların profesyonel olma yoluna ilerlemesi için önemli bir platform. Takımların gözünü çok daha yükseklere dikebilmesi adına, VCT Game Changers EMEA 2022 etabı bu turnuvayla paralel olarak ilerleyecek. Geniş EMEA ekosistemi dahilindeki bu turnuvaların üst üste gelmesi mümkün olduğunca önlenecek. Böylece, takımlar hem Game Changers turnuvalarında hem de VRL ve VCT ön elemelerinde mücadele edebilecek.

VALORANT Regional Circtuits (VRC’ler)

Riot Games, 2022 itibarıyla tüm bölgede VALORANT yeteneklerinin tohumlarını atmak ve bu yeteneklerin gelişmesine yardımcı olmak istiyor. Bu hedefle yola çıkarak özellikle bu oyuncular için VALORANT Regional Circuits (VRC) isimli yeni bir turnuva serisi düzenlenecek. Bu turnuvaların, EMEA'da gelişmeyi bekleyen amatör rekabetçi ekosistemi üst düzeye taşıması hedefleniyor. Tüm beceri düzeylerinden oyunculara organize bir turnuvada yarışma heyecanını tattıracak ve bölgelerindeki rakiplere karşı kendilerini gösterme fırsatı tanıyacak.

Bu turnuva, yerel oyunculara sezon boyunca tekli yarışmalara katılma ve takımları için tur puanı kazanma imkânı verecek. Sezonun sonunda en fazla puanı toplayan takımlar bölgesel turnuva şampiyonu olmak üzere yarışacak. Önümüzdeki yıl boyunca, oyuncular EMEA'da bu VRC turnuvalarının düzenlenmeye başladığını görecek ve zaman içinde tüm EMEA bölgesindeki oyuncuların katılabileceği bir VRC bulunacak.

Canlı Yayın ve İzlenme

2022'de özellikle de EMEA bölgesinde yayınlanan VALORANT espor turnuvalarının sayısını ciddi oranda artıyor. Seyirciler çok sayıda VALORANT espor turnuvasını izleyebilecek. Bu turnuvalara şunlar dahil:

  • VCT Elemeleri
  • VCT Sezonu I. ve II. Aşamalar
  • VCT Masters I. ve II. Aşamalar
  • VCT Promotion Tournament
  • EMEA Son Şans Elemesi
  • VCT Champions 2022
  • Üç EMEA Game Changers Turnuvası
  • Sekiz VALORANT Regional League
  • VRL Finali

Tüm VCT etkinliklerini en az sekiz dilde yayınlanacak: İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça, Türkçe, Lehçe ve Arapça. Etkinlik tarihi yaklaştıkça yayın yapılacak diğer diller de toplulukla paylaşılacak.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 15:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valorant EMEA bölgesi için 2022 eSpor takvimi açıklandı
İlginizi Çekebilir