Valorant Fade seslendiren kim?

Ersin Kılıç 30.04.2022 - 00:21
Oyunun ilk Türk Ajanı'nın çıkmasının ardından "Valorant Fade seslendiren kim?" sorusunun cevabı da Riot Games tarafından açıklandı.

Uzun süredir beklenen Valorant Türk Ajan Fade geçtiğimiz günlerde oyuna eklendi. Tabi bu yeni Ajan için Riot Games'in uzun soluklu bir planlama ve şahane bir videoya imza attığını söyleyebiliriz. Karakterin ilk videosu yayınlandıktan sonra "Valorant Fade seslendiren kim?" sorusu oyuncuların en merak ettiği konulardan biri oldu. Riot Games bugün yaptığı açıklama ile bu sorunun cevabını verdi.

Valorant Fade seslendiren kim?

Valorant Fade seslendiren kim sorusu cevabını buldu

Yapılan açıklamaya göre ilk Türk Ajanı Fade İlayda Alişan tarafından seslendirildi. Karakterin Türkçe seslendirme sanatçısı olan 26 yaşındaki oyuncu daha önce Çukur, Masumiyet ve Hakan: Muhafız gibi yapımlarda boy göstermişti. Riot Games ayrıca Karanlığın parçası dışında Fade'in global seslendirme sanatçısını da açıkladı.

Riot Games sosyal medya hesaplarından yapılan bu açıklamaya göre global seslendirmeyi Selin Çuhadaroğlu yaparken "Karanlığın" parçasına ise müzisyen Helin Şentürk hayat verdi. Riot Games tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Valorant Fade seslendiren kim?

Fade'e hayat veren yetenekler ile tanışın! Sesleriyle Fade'e hayat olan İlayda Alişan ve Selin Çuhadaroglu’na, "Karanlığın” ile Türk ezgilerini VALORANT müziklerine kazandıran Helin Şentürk'e tüm topluluğumuz adına teşekkür ederiz. 

Kültür unsurlarımızın geleneksel ve modern bakış açılarıyla harmanlanarak yer verildiği Türk ajan Fade, fiziksel özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmişti. Türk kültürünün özelliklerinin titizlikle işlendiği ajan,  kendisine ses veren ünlü isimle de karakterini adeta pekiştiriyor.

Genç kuşağın başarılı oyuncularından İlayda Alişan, büyük beğeni toplayan medya projelerinin ardından, bu kez de ajanın seslendirmesiyle oyuncularla dijital oyun dünyasında bir araya geliyor. Son olarak Seversin dizisiyle ekrana dönmeye hazırlanan İlayda Alişan, Masumiyet, Çukur, Kırmızı Oda dizilerinde adından söz ettirmişti.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İlayda Alişan, şu açıklamalarda bulundu: 

“Dünya genelinde milyonlarca hayranı olan ve ülkemizin en popüler oyunlardan biri olan VALORANT’ta Türk bir karaktere hayat vermek öncelikle çok gurur verici. Özellikle yeni neslin en önemli eğlence mecralarından biri olan dijital oyun dünyasında, VALRORANT’ta onların karşısında olmak, oyuncularla buluşmak heyecan verici. Replikleri, tonlaması, vurguları, olaylara karşı tepkileriyle birlikte bir karaktere ses vermek, elbette onu çok yakından tanımak anlamına geliyor Bu süreçte Fade’i çok sevdiğimi söyleyebilirim. Tüm ekiple birlikte karakterin ruhuna uygun bir seslendirme çalışması gerçekleştirdik. Tüm oyuncuların Fade karakteri ile VALORANT heyecanına heyecan katacaklarını düşünüyorum.”

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 22:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2022 22:45
bence seslendirme çok kötü karakterin splash art ı oyundaki halinden kat ve kat güzel güçleri müçleri falan ama güzel
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2022 15:24
hem seslendirme kötü hem hero artı eğer bu türk ajanıysa bende rambonun öz yieniyim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2022 07:31
Çok iyi olmuş seslendirme başarılarının devamını dilerim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2022 10:57
Çok kötü olmus seslendirme
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valorant Fade seslendiren kim?
İlginizi Çekebilir