Valorant KOPYA modu bugün çıkıyor

Burak Bahar 11.05.2021 - 15:13
Tencent'ın alt kuruluşu olan Riot Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan Valorant KOPYA adında yeni bir oyun moduyla karşımıza çıkacak.

Yeni Valorant KOPYA modu, aynı takımdaki tüm oyuncuları tek bir ajan olarak oynamaya zorlayacak.

League of Legends ile ünlü, Los Angeles/Kaliforniya merkezli Geliştirici Riot Games, Valorant'ın yeni oyun modunu duyurdu. KOPYA olarak adlandırılan yeni mod, oyunun temel yapısındaki çoğu kuralı barındırır; ancak büyük bir kısıtlama vardır: Bir takımdaki herkes aynı ajan olarak oynar. KOPYA modunun 2.09 yamasının beklendiği 11 Mayıs'ta, yani bugün yayınlanması öngörülüyor.

Valorant KOPYA modunun detayları

Oyunculara rastgele bir ajan verilmeyecek. Ajan seçmek demokratik bir süreç olacak ve her takım, KOPYA başlamadan önce oynamak istedikleri ajana oy verecek. En çok oyu alan ajan seçim olarak kabul edilecek. Yeni oyun modu ile birlikte gelen birkaç değişiklik daha olacak: Her bir yeni turda ulti hariç her şey yenilenecek ve oyuncular sabit sayıda kredi alacak.

Riot Games, Valorant KOPYA modunu tasarlarken daha rahat oyun modları sunma hedefiyle hareket etmeye gayret etti. Oyun tasarımcısı Kyle Powell bir basın bülteninde bu düşünceyi yineledi ve her şeyin "oyuncunun hayal gücünü genişletmekle" ilgili olduğunu ekledi. Sözlerine şu şekilde devam etti: "KOPYA ile ajan yeteneklerini öne çıkarırken oyuncu teorisi oluşturma alanını genişleterek heyecan verici yeni anlar yaratmayı hedefliyoruz. Normal ajan kısıtlamaları etrafında dengelenen ajanlar için yenilikler yaparak, oyuncuların keşfetmesi için pek çok "oyun bozan oyunlara yakın" engeller yarattık."

Valorant KOPYA modu geliyor

Valorant KOPYA oyun modunun oyuna geçici olarak ekleneceği söyleniyor. Güncel rotasyona dahil edilmeden önce iki hafta boyunca aktif kalması ve eğer varsa sorunların/hataların hızlıca çözülmesi hedefleniyor. Yeni Valorant modunun çok oyunculunun kalıcı bir parçası olup olmayacağı ise henüz belli değil.

Yakın geçmişte yaptığımız Valorant haberlerinde Riot Games, toksik davranışlarla mücadele etmek için tüm oyunlarında oyun içi sesli sohbeti kaydetmeyi planladığını duyurmuştu. Valorant da tıpkı League of Legends'ta olduğu gibi pek çok sunucusunda aşırı toksik oyunculara ev sahipliği yapıyor. Valorant sesli sohbet kaydı konusunda yayınlanan yeni gizlilik politikası, Riot Games'in aynı şeyi isterse League of Legends için de yapmasına izin veriyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 11:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valorant KOPYA modu bugün çıkıyor
İlginizi Çekebilir