Valorant sesli sohbet konusunda Riot'tan sert hamle

Alparslan Gürlek 1.05.2021 - 14:41
Riot Games gittiği bir düzenleme ile Valorant sesli sohbet konusunda büyük bir yeniliğe imza atıyor. Katı bir kural ile toksik oyuncularla mücadele!

Çok oyunculu oyunların ne kadar iğrenç yerler hale gelebileceği konusunda herhangi bir sınırlama yok. Özellikle MMOFPS oyunları gerçekten bazen katlanılmaz yerler haline gelebiliyor. Valorant ise bu konuda neredeyse zirveye oynuyor diyebiliriz. Ortada hiçbir sebep yokken sesli sohbetten size küfreden oyuncularla karşılaşmanız bile mümkün. İşte bu olaya artık bir son geliyor. Valorant sesli sohbet konusunda Riot'un gittiği yeni düzenleme, oyunculara yeni kullanım koşullarını kabul etmediği takdirde sesli sohbet kullanımına izin vermeyecek. Yeni koşul ise artık sesli sohbetin kayıt altında tutulması.

Valorant sesli sohbet artık kayıt altına alınacak

Riot Games'in ülkemizde çok sevilen iki oyunundan biri olan Valorant, tıpkı League of Legends'ta olduğu gibi ne yazık ki Türkiye sunucusunda aşırı toksik oyunculara ev sahipliği yapıyor. Genelde küçük yaşlardaki bu oyuncular acımasızca bütün değerlerinize hakaret edebilecek potansiyele sahip. İşte Riot'un yaptığı bu yeni düzenleme ile Valorant sesli sohbet konuşmaları artık kayıt altına alınacak ve raporlama sistemi burada da aktif şekilde çalışacak. 

Valorant sesli sohbet konusunda Riot'tan sert hamle

Geliştirici "Sesli sohbetimizi kullanırken rahatsız edici davranışların birçok oyuncu için endişe kaynağı olduğunu biliyoruz. Bunu daha etkili bir şekilde ele almaya kararlıyız" dedi. "Sesli iletişimi başkalarını taciz etmek, nefret söylemi kullanmak veya başka bir şekilde deneyiminizi bozmak için kullanan oyunculara karşı harekete geçebilmemiz için, bu oyuncuların ne dediğini bilmemiz gerekiyor."

Yapılan bu yeni açıklama aslında bir yıl önce taahhüt edilmiş bir düzenlemenin duyurusu. Geçtiğimiz yıl bir Riot UX tasarımcısı, Valorant'ta karşılaştığı tacizin videosunu Twitter'da paylaşmıştı. Tweet'e yanıt veren yapımcı Anna Donlon, toksisiteyi azaltmaya yardımcı olacak "uzun vadeli çözümler" bulma konusunda söz vermişti.

Donlon "Rekabetçi oyun kültüründe şu anda sesli iletişim söz konusu olduğunda büyük bir sorun var" diye yazdı. "Bunu bilmiyorsanız, muhtemelen oyun içinde pek çok kişinin maruz kaldığı türden kötüye kullanımla karşılaşmamışsınızdır. Ya da umursamıyorsunuzdur."

"İnsanların bildirdiği davranışları okuyor ve dinliyorum. Bunu oyunlarda kendim de duyuyorum. Bana 'mute at' demeyi bırakın. İstismarcıların kendilerini 'sessizleştirmelerine' ne dersiniz? Bu anlamlı bir adım, hepimizin atması gereken adımlardan biri."

Valorant sesli sohbet kaydı konusunda yayınlanan yeni gizlilik politikası, Riot'un aynı şeyi isterse League of Legends için de yapmasına izin veriyor. Peki siz LoL'de bu tarz bir düzenleme görmek ister miydiniz?

Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2024 03:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2021 11:07
Ben genelde single player oyunlar oynarım ama lol de oynuyorum.bu siteye giren çoğu kişi oynamıyordur lolü. şöyle söyliyim o kadar toksik ki kitle oyun başı herkesi muteleyip öyle oynuyorum.raporlama sistemi desen ise çalışmıyor 100 kişiyi rapolasan belki 1 kaç geri bildirim geliyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2021 08:19
Uygulanacağını düşünüyor musunuz gerçekten? Adamların geçim kaynağı annelerinin kredi kartlarını basan 16 yaşından küçük toksik oyuncular XD. Skinlerin tanesi için 100 lira ödeme yapmanız lazım, şimdi o çocuklar kaç lira yatırmış düşünün. Ve tekrar düşünün: bunu uygulayacaklarına inanıyor musunuz?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2021 14:05
Kişilik haklarına aykırı,yakında riota dava açılır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2021 10:52
Kabul eder ama sesliden yine söver riot çok akıllı sanıyor kendisini
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2021 10:50
Riot'ın çözüm anlayışını biliyoruz bi halta yaramaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valorant sesli sohbet konusunda Riot'tan sert hamle
İlginizi Çekebilir