Valve artık Steam'e neredeyse her yapımı satışa çıkartacak

Furkan Güler 7.06.2018 - 10:35
Steam gittikçe daha şeffaf bir platform oluyor.

PC oyunculuğunun yılmaz kalesi olan Steam tarafında yeni bir gelişme daha yaşandı. Steam'in geliştiricisi Valve, Steam'e eklenen oyunlar hakkında oyuncuların ilgisini çeken bir bildiri yayınlandı. Yayınlanan bildiriye göre Valve, artık genel olarak yasaların izin verdiği her oyunu Steam'e ekleyecek. Ancak bu yasaların hangi ülke veya kurum tarafından oluşturulduğu belli değil. Valve yetkilileri politika, cinsellik, ırkçılık, cinsiyet, şiddet ve sosyal kimlik gibi konular hassas olduğundan, bu tarz oyunların oynanıp oynanmasını veya geliştirilmesini üçüncü parti kişilere bırakıyor.

Steam platformunda artık her türlü oyun yayınlanacak

Yayınladığı bildiride oyuncuları hangi oyunu oynama konusunda serbest bırakacaklarını belirten Valve, aynı şekilde geliştiricileri hangi oyunu geliştirecekleri konusunda da serbest bırakacak. Hali hazırda ırkçı ve bazı kitleleri rahatsız eden oyunlar Steam'de yayınlanıyor, ancak şikayet alırsa kalkıyordu. Bundan sonra ise geliştirici tarafında bu tarz oyunların Steam'de daha rahat yayınlanacağını söyleyebiliriz.

Fakat tabi ki günün sonunda oyuncular oyundan şikayetçi olursa, Valve bu konu ile ilgili radikal kararlar alacaktır. Bakalım ilerleyen günlerde Steam nasıl değişecek?

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 04:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2018 00:57
olması gereken gerçekleşiyor bazı tabuların yıkılması lazım artık yok şöyle oldu yasaklayın yok böyle yasaklayın geçelim bunları herkes aynı inanca veya görüşe sahip olmak zorunda değil bu konuda kimse kimseyide eleştiremez eleştiri izin verilmemelisatın alır oynarsın beğenmezsen almazsın sıkıntıyok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.06.2018 11:19
Biz ona şeffaf değil çöplük diyoruz ya neyse :) Yav yapsalar bir BAĞIMSIZ bölümü ve çöpler orada toplansa çok iyi olur. İğrenç 8bit dandik murica oyunları keşif kuyruğunda görmekten bıktım artık.
MK Okuru
MK Okuru 7.06.2018 23:21
Güzel indie oyunlar da var ama ya öyle dememek lazım
MK Okuru
MK Okuru 7.06.2018 16:15
Aynı fikirdeyim. Bağımsız yapımlar uzun zamandır kirlilik yaratıyorlar. Steam'in buna bir son vermesi gerekiyor.
MK Okuru
MK Okuru 7.06.2018 15:34
8bit Hotline Miami oynadım bence muhteşem bir oyun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve artık Steam'e yasaların izin verdiği her oyunu ekleyecek
İlginizi Çekebilir