Valve, gelecekte donanım satar mı?

Murat Halilbeyoğlu 20.02.2012 - 14:53
Gabe Newell'a göre "Neden olmasın?"
Valve patronu Gabe Newell yaptığı bir röportajda aynen bu sözlere yer verdi ve firmanın gerekirse donanım piyasasına da girebileceğini ancak yine de bu işi profesyonellere bırakmanın daha mantıklı olacağını söyledi.

"Şey, eğer donanım satmamız gerekirse satarız. Bu konuda kötü olduğumuzu düşündürecek bir sebep yok, eğer ki inovasyona devam etmeyi düşünür ve bunun da tek yolunun donanım geliştirip satmaktan geçtiğini görürsek o zaman biz de bu işi yaparız."

Valve, gelecekte donanım satar mı?
"Bu kesinlikle aklımızdan geçen ilk fikir değil. Bizce bu donanım işini, bunları üretip dağıtmakta ustalaşmış kişiler yapmalı. Sadece, işin sonunda bunu yapmak zorunda kalırsak yapabileceğimizi düşünmek iyi birşey."

Öte yandan son zamanlarda Half-Life 3 ve oyuncuların bu konuda Valve'ı kınaması ile gündeme gelen Newell bu durumun oldukça sinir bozucu olduğunu itiraf ederken olayın tamamen "henüz yeteri kadar hazırlanmamış bir projenin kimseye sunulmaması" mantığına dayandığını belirtti.

"Hayranlarımızın ne kadar sinirlendiğinin farkındayız ve onları bu duruma sokmak bizleri de kızdırıyor. Elimizden geldiğince hızlı olmaya çalışıyor ve elimizden geldiğince hayranlarımız için en değerli olabilecek şeyleri seçmeye çalışıyoruz. Lakin bütün bunları bir günde yapmamızı sağlayacak bir büyü varsa birisi bize göstersin lütfen."

"Öte yandan Counterstrike, Half-Life, Portal, Left 4 Dead gibi çok iyi yaptığımız dönemlerin üzerinden epey bir zaman geçtiğinin de farkındayız. Bizim bir diğer amacımız da bu hikayeleri, bu oyunları ve karakterleri aynı zaman süresince ilerletebilmek ve bu sırada sıradan bir devam oyunu yapmaktan da sıyrılabilmek." 
Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 03:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve, gelecekte donanım satar mı?
İlginizi Çekebilir