Valve, hilelerin önüne geçmeyi planlıyor!

Kuntay Aybars 5.02.2015 - 23:17
VPK dosyalarını artık hizmet dışı
İlk çıktığı günden itibaren oyuncularla oldukça yakın ilişkiler içerisinde olan Dota 2 yönetiminin, oyun modu ve içerik geliştiricilerine kötü bir haberi var. Oluşturulabilecek muhtemel hilelerin önüne geçmek adına Valve, VPK dosyalarını hizmet dışı bıraktığını duyurdu.

Şu ana kadar oldukça popüler olan ve Dota 2 içerisinde hem sanatsal hem de seslendirme aracı olarak hizmet vermeyi sağlayan VPK dosyaları oyuncularla paylaşılmıştı. Hatta Valve, oyun modu geliştiricilerinin işlerini kolaylaştırmak adına onlara VPK dosyalarının ne olduğunu ve nasıl kullanılabileceğini göstermişti.

VPK (Valve Pak) adı verilen bu oyun içerik paketi, genişletilmiş arşivin parçası olarak sunulmuş ve NBA Jam gibi birçok geliştirmeye olanak sağlamıştı. Hatta bu paketin kullanılması için oyun geliştiricileri teşvik edilmişti.

Oyunculardan gelen olumsuz bildirimler sonrası araştırmalarda bulunan Valve, VPK’nın haksız rekabete yol açan durumlara sebebiyet verdiğinin farkında varınca, oyuncuların bu pakete erişimini tam olarak engelledi.

Bu hareketin oyun geliştiricilerinin canını sıkmaması adına da adım atan Valve, -enable_addons adlı konsol komutu ile mini harita, HUD ve oyun işaretçileri gibi çeşitli eklentilere erişilebileceğini de duyurdu. Böylece bir nebze de olsa oyun eklentileri kurtarılmış oldu; fakat NBA Jam gibi eklentiler haksız kazanç sağlayabildiği için kaldırılmaktan kurtulamadı.
Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 19:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve, hilelerin önüne geçmeyi planlıyor!
İlginizi Çekebilir