Valve Steam Deck kullanıcılarını uyardı, yüksek sıcaklıklara dikkat!

Murathan Özlü 20.07.2022 - 16:38
Valve Steam Deck kullanıcılarını, hava sıcaklığının global düzeyde yükseldiği bu dönemde çok sıcak ortamlarda konsolun kullanılmaması konusunda uyardı.

Valve Steam Deck kullanıcılarını uyardı. Şubat ayı sonunda piyasaya çıkan Steam Deck, en başta tedarik zincirinde büyük sıkıntı ile karşılaşmıştı. Ancak konsol hakkındaki yorumlar büyük oranda olumluydu. Şimdi ise bütün elektronik cihazların korkulu rüyası sıcak havalar etkisini iyice gösterince Valve'dan uyarı geldi. Firma, Steam Deck'in 35 dereceyi aşan ortamlarda kullanılmasını şiddetle tavsiye ediyor.

Valve Steam Deck kullanıcılarını konsolu çok sıcak ortamlarda kullanmamaları konusunda uyarıyor

Valve'ın uyarısına göre Steam Deck, 35 dereceyi aşan ortamlarda kullanmamaları konusuda uyardı:
" Yüksek sıcaklık dalgasından etkilenen kullanıcılarımıza Steam Deck'in yüksek sıcaklıklara karşı hassasiyeti konusunda not düşmek istiyoruz. Steam Deck en iyi performansını, oda sıcaklığının 0 ile 35 derece arasında olduığu ortamlarda gösteriyor. Sıcaklığın bu seviyeyi aşması durumunda Steam Deck, sistemini koruyabilmek için performanstan ödün verebilir."

Valve Steam Deck kullanıcıları
Yani kısacası Valve, Steam Deck'in, sıcaklığın 35 dereceyi aştığı ortamlarda önce sistem kasılmalarına başlayabileceğini, ardından kapanabileceğini belirtmiş. Steam Deck'in sistemi aslında konsol sıcaklığı 100 dereceye çıkana kadar dayanabilecek şekilde tasarlanmış. Konsolu kullanan oyuncular, oyun oynarken konsol sıcaklığının 60-70 derecelerde olduğunu ve bazen 80'i bile görebildiğini belirtiyor. Bu durumda, dış ortamdaki sıcaklığın 35 dereceyi aşması, konsolun dayanamayacağı kadar sıcak hale gelmesine neden oluyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.07.2022 12:15
antalya 45 derece kullanamicaz o zaman
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.07.2022 18:20
Laptopum da öyle zaten, telefonum da
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve Steam Deck kullanıcılarını uyardı, yüksek sıcaklıklara dikkat!
İlginizi Çekebilir