Valve Steam Deck özellikleri çaktırılmadan düşürüldü

Efdal Erdem 30.06.2022 - 17:37
Valve Steam Deck özellikleri kimseye fark ettirilmeden düşürüldü. El konsolunu bekleyenler istenmeyen bir sürprizle karşılaşabilirler.

El konsolu olarak duyurulan Valve Steam Deck özellikleri kimseye fark ettirilmeden düşürüldü. Valve, birkaç aydır satışta olan el konsolunu pandemi sebebiyle sahiplerine ulaştırmakta güçlük de çekiyordu. 

Kısa bir süre önce, Valve bu sorunların üstesinden gelip ürün gönderimlerini arttırdığını belirtirken şimdi de bazı Steam Deck cihazlarının donanımsal özelliklerinin değiştirildiği fark edildi.

Hangi Valve Steam Deck özellikleri neden düşürüldü?

Hardwarelux dergisinin yakın tarihli bir raporuna göre, değişiklik Steam Deck'in İngilizce ürün sayfasından ulaşılabilir durumda. Aynı sayfa Türkçe veya Almanca incelendiğinde bu önemli bilginin eksikliği de dikkatten kaçmıyor. Dolayısıyla Valve’nin Steam Deck sayfası her dilde aynı güncelliği taşımıyor.

Valve Steam Deck özellikleri çaktırılmadan düşürüldü

İngilizce olarak yazan teknik özelliklere göre, bazı 256-GByte ve 512-Gbyte modelleri PCIe Gen 3 x4 yerine PCIe Gen 3 x2 SSD sabit diskleri ile teslim edilecek. Bu SSD’lerin arasındaki fark, x4 versiyonunun 4 şerit, x2 versiyonunun da 2 şerit ile bağlanıyor olması.

Valve, Steam Deck’in güncellenen teknik özellikleri arasında bu donanımsal farkın, yapılan denemeler sonucunda oyun deneyimini hiçbir şekilde etkilemediğini belirtiyor. Ancak Hardwarelux'a göre, bağlantıların yarıya indirilmesi az daha uzun yükleme süreleriyle kendini hissettirebilir.

Bu değişikliğin nedenine dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak rapora göre Mayıs ayında gerçekleştirildi ve şimdiye kadar da açıklanmadı. Dolayısıyla yeni el konsollarında birer PCIe Gen 3 x4 bekleyenler, kendilerine ulaşan modelin belki de bir PCIe Gen 3 x2 SSD’ye sahip olduğunu son anda öğrenebilirler.

Valve öncesinde cihazın parçalarını değiştirmek isteyen kullanıcıları için “Steam Deck’in içini açarsanız ölebilirsiniz” uyarısını yapmıştı. Beraberinde de Steam Deck’i tamamen açıp içini gösterdikleri bir video yayınlamıştı.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 09:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.07.2022 15:02
ne bos haber he soylemislerdi hizlansin diye bekliyecekler de normal surumu alcak bu site cok clickbait yapiyo eski havasindan eser kalmamis
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.07.2022 11:10
Haber vermeleri gerekirdi :/
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve Steam Deck özellikleri çaktırılmadan düşürüldü
İlginizi Çekebilir